Луната без курс - (moon void of course)
Водни знаци ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ РАЗЛИЧЕН ФОКУС

За толерантността между зодиакалните знаци – Рак

„Обичам те, но ме побъркваш!“
Част 4

Рак – Остави ме да се погрижа за теб

Отново се връщаме на темата за толерантността към зодиакалните знаци. Всички сме различни и ежедневно се стараем да живеем, освен със себе си, и един с друг. И затова ни е нужно търпение, дипломатичност и понякога наистина силно желание. Има хора, които ни побъркват, има и такива, които не ни пречат, но и не ни интересуват кой знае колко. Именно тези, които провокират някаква реакция у нас, са и хората, които най-много ни напомнят за нашия собствен характер, независимо дали го осъзнаваме, или не. Всяка монета има две страни и често зад раздразнението и непоносимостта се крие именно гняв към самите нас. Това, което най-много ни дразни в другите, е онова, което ние носим в себе си. Иначе не би ни правило такова силно впечатление, бихме го подминали и забравили. На същия принцип и проблемите във взаимоотношенията ни възникват на основата на собствените ни „сенчести“ качества, които ние не показваме, а само сочим с пръст у другите.

А сега да обърнем поглед към Рака и да видим защо не бива да се сърдим на недостатъците му и на какво ни учи той, Грижовникът.

Нали любовта на мъжа минава през стомаха? А защо не и на жената?

В този ред на мисли Ракът би бил идеалният партньор, в когото всеки е способен да се влюби. Уютът на неговия дом, красиво подредената маса с топла и вкусна храна, подсъзнателно ни отвежда към асоциацията с дома, в който сме израснали. А кой не би искал да се почувства отново обгрижен, нахранен и завит с топло одеяло в студен есенен ден? Признайте си, невинаги искате вие да водите парада, понякога имате нужда някой просто да ви обгърне и да почувствате топлината и уюта на дома.

Това усещане увлича, то ни се харесва, ние затъваме в него все повече и повече. Оставяме човека до нас да върши какво ли не, да се грижи, да се старае и да ни обгръща не само с одеялото, но и с вниманието си. Но! Винаги има едно „но“… Какво ли ще иска в замяна? Дали няма да се наложи насреща да получава същата грижа или поне цялото ви време, в което не сте в офиса, например? „Искаш ли да излезем, петък вечер е?“ – „Не е ли по-добре да си сготвим нещо вкусно и да се гушкаме, докато гледаме някой филм?“. Понякога това звучи изкушаващо за изморената от цяла седмица борба със света жена. Но до време.

В един момент на някои хора това ще им омръзне, прибирането вкъщи след работа всеки ден ще ги доведе до тиха истерия. Ако имате по-буен и свободолюбив характер, не допускам, че изобщо можете да изкарате дълго време в обятията на Рака. При първите прояви на затварянето в „клетката“ на грижата, вече ще сте си плюли на петите и ще сте избягали на безопасно място с повече въздух и поле за изява. По-спокойните личности обаче биха си паднали по такъв тип връзка. Все някой трябва да обича семейното гнездо и да поддържа традициите, нали? Е, именно това е Ракът.

Като символ на майката, всеки уважаващ себе си Рак трябва да прояви грижата към другите, да е сигурен, че на най-базово ниво техните нужди са задоволени. И в това няма нищо лошо, защото ако нямаше такива хора, щяхме да скочим от Близнаците в Лъва – да не преминем през емоцията, а да останем дистанцирани и егоцентрични. Разбира се, и тук, както във всяка сфера от живота, търсим баланса. Сигурно някоя Везна ни се смее отстрани на жалките ни опити, но ние продължаваме да го търсим. Все пак, чували сме, че е добре да не изпадаш в крайности, а да търсиш „златната среда“. Така че, нека се насладим на Рака и неговото обгрижване, а той да не прекалява и да ни затваря вкъщи, надявайки се да се радваме на живота от там.

Емоционалната природа на Рака го кара да преживява всичко много дълбоко

Затова те взимат всичко толкова навътре. И нека пак да повторим, не им се сърдете. Те наистина се обиждат. Друг е въпросът, че понякога не дават и най-малка индикация защо и какво точно сте направили, че да ги накарате да се чувстват така. Не е приятно за вас, не е приятно за тях, общо взето полза – никаква. Но тук не говорим за рационални избори, а за чувства. А чувствата не се поддават на контрол. Така че, по-добре да се опитаме да разберем един Рак и да открием грешката си, като например, попитаме – най-елементарният начин да разрешим проблема. За съжаление, вместо това, някои хора избират да им отговорят със същото, да се цупят насреща и да не издават ни вопъл, ни стон, докато чакат другият да направи първата крачка. Чудя се, как ли разрешават конфликтите си двама Раци… сигурно им отнема много време.

В този ред на мисли Раците наистина се движат малко по-мудно – правят една крачка напред, след това две назад. Но те са така силно привързани към старото, към комфорта на статуквото и на познатото, че не им се иска да го напускат и да се впускат в някакви непознати води и с гръм и трясък да предприемат неочаквани ходове. Оставете това на Водолея и не тормозете Рака с такива изисквания. Нека Овните и Стрелците си изживяват приключенията, колкото си искат. А Ракът да се радва на семейното спокойствие. И тогава ще има баланс.

Харесва ли ти?

Summary

В този ред на мисли Раците наистина се движат малко по-мудно – правят една крачка напред, след това две назад. Но те са така силно привързани към старото, към комфорта на статуквото и на познатото, че не им се иска да го напускат и да се впускат в някакви непознати води и с гръм и трясък да предприемат неочаквани ходове.

Overall
5
Sending
User Review
4.67 (6 votes)
Facebook Comments
Споделете ако Ви харесва

Даниела

Занимавам с психологическа астрология от 6 години. Познанията ми за тази материя са резултат от обучението ми в "Астростудио" на Ралица Сърцанова и в Лондонския Център по психологическа астрология на Лиз Грийн (CPA London). Астрологията ми носи несравнимото удовлетворение да усеща, че помагам на някого в ежедневната му борба със себе си.

Leave a Reply

За автора

Даниела

Занимавам с психологическа астрология от 6 години. Познанията ми за тази материя са резултат от обучението ми в "Астростудио" на Ралица Сърцанова и в Лондонския Център по психологическа астрология на Лиз Грийн (CPA London). Астрологията ми носи несравнимото удовлетворение да усеща, че помагам на някого в ежедневната му борба със себе си.

Теми