fbpx
Начало » ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ » За толерантността между зодиакалните знаци – Близнаци
Въздушни знаци ЗОДИАКАЛНИ ЗНАЦИ РАЗЛИЧЕН ФОКУС

За толерантността между зодиакалните знаци – Близнаци

„Обичам те, но ме побъркваш!“

Част 3

Продължаваме да ви разказваме какви са скритите психологически мотиви, които стоят зад действията на отделните зодиакални знаци. Когато знаем причината, това ни успокоява и дори действа терапевтично на връзките ни, защото ни помага да сме по-толерантни към другите.
Вече минахме през Овен и Телец и скачаме към приказливите

БЛИЗНАЦИ

Случвало ли ви се е да попитате някоя приятелка какво е сготвила снощи за вечеря и тя да тръгне от семейните събирания в детството ѝ, през последната ѝ почивка в Дубай до предимствата на кварталните магазини пред големите вериги, докато накрая ви каже, че е поръчала пица? Може спокойно да я прекъснете, след малко ще забрави тези детайли и може да мине на въпроса по същество, ако ѝ напомните. Това е Близнашката природа – събирай максимално количество информация и я разпространявай! А вие не помните дори какво сте закусвали сутринта… Ами, и това не е добре! Ако имахте толкова добра памет, колкото един Близнак, колко нови хоризонти щяха да се разкрият пред вас!

Ето и защо Близнаците са подходящи за професии като журналисти, търговски представители, учители, писатели.

Те имат интелектуалния капацитет да запаметят и след това да предадат най-подробно всяка дума, случка и среща. Нещо повече – те живеят, за да я предават. Което пък ги прави много умели в боравенето с думите и преразказването на събитията. Как да не се изкушиш да оформиш информацията по собствените си критерии, щом имаш таланта да го правиш? В лошите си проявления Близнаците стигат до манипулативност, за това нямат оправдание. Да информираш значи и да си обективен, задължително, иначе ставаш некоректен. Ако не допускат перифразиране за лична изгода, всичко е наред. Комуникацията е в кръвта на Близнаците, а тя е съществена част от нашето ежедневие. Така че нека комуникират на воля!

Досещате ли се за Хермес в митологията – богът-вестител?

Това са именно Близнаците. Посредник, медия, канал. Хермес е бил вестител на Зевс и останалите богове към човеците. Освен това е бил и покровител на търговията, помагал е на пътуващите (представете си го с крилатата си шапка и сандали), закрилял учащите и още нещо много важно – Хермес е водил душите на мъртвите към подземното царство на Хадес. Доста важна задача, така че нека не омаловажаваме мястото на Близнаците. В психологическата астрология, символично, подземният свят е нашето подсъзнание. Хермес е единственият, който е можел да влиза и излиза от там съвсем спокойно. Позволявали са му. Т.е., преведено на съвременен език, Близнаците ни помагат да изкараме онова, което е в нашето подсъзнание и до което нямаме достъп, и да го облечем в думи. Адски полезна задача! За същото ни подсказва и ролята на Хермес на носител на сънищата на живите хора – отново символи, излизащи от подсъзнанието ни.

Класическа дразнеща черта на Близнаците – защо трябва да са толкова изменчиви в мнението си?

Те са гъвкави, те просто умеят да се пригодят към ситуацията, без това да им създава дискомфорта, който би изпитал един Телец или Козирог, например. При такава гъвкавост е разбираемо да не понасяш хората и ситуациите да се фиксират на едно място. Разнообразието храни Близнаците. За тях то е доста по-интересно от заученото, традиционното и дори предварително уговореното. Защо да спазват обещанията си, те очакват, че другите ще се нагодят бързо към новите условия, поставени от тях. Така, както те самите биха се нагодили. Но реално много зависи кой стои отсреща. Рибите едва ли биха имали нещо против, но не и Скорпионът. Да не забравяме, че възприятието на другите за нас зависи до голяма степен от тях, а не от нас самите. Някои хора безумно се изнервят, други реагират спонтанно и дори с ентусиазъм на посвоему странното поведение на всеки един знак от зодиака.

Чудите се как може за някого разговорите да са по-важни или по-интересни от секса?

Емоционалната дистанция позволява на Близнаците да отделят достатъчно време на интелектуалните си занимания. И най-важното – осигурява им така необходимото лично пространство, което малко по малко се губи в една дълбоко отдадена връзка. Ако се впуснат в такава авантюра, къде ще отидат интелектуалните разговори и аналитичните им възприятия? Има реалната опасност те да бъдат замъглени. Всеки си има приоритети и Близнаците не усещат особено влечение към дълбоките сексуални преживявания, те не им дават никаква нова и полезна информация. Или поне не разбираема и смилаема на нивото на разума. Така че да ги оставим да щракат на телефоните си и в леглото, ако искаме да прекараме остатъка от живота си в забавната им компания.

Харесва ли ти?
5

Summary

Случвало ли ви се е да попитате някоя приятелка какво е сготвила снощи за вечеря и тя да тръгне от семейните събирания в детството ѝ, през последната ѝ почивка в Дубай до предимствата на кварталните магазини пред големите вериги, докато накрая ви каже, че е поръчала пица? Може спокойно да я прекъснете, след малко ще забрави тези детайли и може да мине на въпроса по същество, ако ѝ напомните.

Sending
User Review
5 (5 votes)

Comments

comments

Даниела

Занимавам с психологическа астрология от 6 години. Познанията ми за тази материя са резултат от обучението ми в "Астростудио" на Ралица Сърцанова и в Лондонския Център по психологическа астрология на Лиз Грийн (CPA London). Астрологията ми носи несравнимото удовлетворение да усеща, че помагам на някого в ежедневната му борба със себе си.

За автора

Даниела

Занимавам с психологическа астрология от 6 години. Познанията ми за тази материя са резултат от обучението ми в "Астростудио" на Ралица Сърцанова и в Лондонския Център по психологическа астрология на Лиз Грийн (CPA London). Астрологията ми носи несравнимото удовлетворение да усеща, че помагам на някого в ежедневната му борба със себе си.

Теми