bench sea sunny man
bench sea sunny man
РАЗЛИЧЕН ФОКУС

За толерантността между зодиакалните знаци – Овен

В помощ на взаимоотношенията

Ставате сутринта, взимате си душ, пиете кафе, пристигате на работа. И там ви чакат между 5 и 50 човека с техните настроения, претенции, изисквания. С техните маски, костюми, усмихнати или навъсени лица. Вие имате нужда от спокойствие, а само ви заливат с излишна информация. Искате кооперативна работа, а някой действа сам за себе си. Или по-лошо – някой ви се усмихва, а след 5 минути ви крещи или се цупи. Сменя си настроенията, както двойка с 30-годишен брак сменя каналите вечер пред телевизора. Звучи ли ви познато? Не двойката пред телевизора, а сблъсъка между характерите? А опитвате ли се разберете кой, какво, защо? Или каква е по-дълбоката мотивация на човека отсреща да се държи така?

Защо Близнаците говорят толкова много? Защо Везните са така отстъпчиви и колебливи? Защо Раците са толкова обидчиви? Дразни ли ви това? В близкото ви обкръжение сигурно има хора, с които се разбирате само с поглед, и такива, с които взаимоотношенията са трудни, колкото и да се стараете. Когато говорим за характери от гледна точна на астрологията, винаги трябва да имаме предвид целия хороскоп, всички планети в него и аспектите между тях. Слънчевият знак обаче показва автентичната ни природа, затова има такава тежест и е така популярно да се говори за зодии (зодията е положението на Слънцето в съответния знак, например през юни Слънцето е в знака Близнаци).

Ние се учим на толерантност цял живот, сблъскваме се какви ли не аспекти на човешката  същност и трябва да се справяме някакси с тях. Не можем просто да им обърнем гръб и да изоставим човека, защото е драматичен и прекалено много мрънка, нали? Партньорът ни си има своите недостатъци, но ние го приемаме, защото правим компромис със тях. Иначе как ще изградим взаимноотношения изобщо? Така е и с приятелите, родителите, колегите. Колкото по-ясна представа имаме ЗАЩО един човек се действа по този начин, толкова повече се увеличава шансът да го разберем и да си спестим нерви и неприятни емоции.

Ето една полезна и достъпната страна на интерпретацията на астрологичните знаци. Каква е по-дълбоката мотивация на човека отсреща да се държи така? И как можем да го приемем и разберем, вместо да му се сърдим и да се оплакваме. Започваме от Овена и продължаваме през Везните към Рибите, за да ви покажем, че не е толкова трудно да приемем чуждите „недостатъци“ и да ги превърнем в ценни уроци.

                                                         ОВЕН

women aries

И за Овните, и за всички около тях, е ясно, че те са инати. И че малко им липсва търпение и финес. Помислете за най-близкия до вас Овен. Може и да избухва понякога, но бързо му минава, нали? Никой не може да се разгневи така скорострелно, колкото един Овен. А ако и вие му отвърнете със същото, тогава бъдете подготвени да излезете на бойното поле не срещу кого да е.

Овните са ръководени от Марс, или Арес – богът на войната. Не можете да им противоречите, ако не сте готови да се защитавате. И то не само с аргументация, а и със сила на характера. Овенът има толкова силен порив да предвожда, да се конкурира и да побеждава, че не можете току-така да кажете на свекървата си Овен, че не е права и нейната представа за връзката ви със сина й не е най-правилната на света. Накрая може и да си изядете боя. Ако не се владее и няма по-балансиращи го други аспекти в хороскопа, може да бъдете сигурни, че в чистия си вид Овенът би излязъл в сутрешния трафик с копие и щит.

Искате ли да разберете защо Овенът настоява за всяка своя позиция толкова много? Той не е управляван от интелекта, а от инстинкта. Не говорим за липса на разум, при всеки човек има други аспекти в целия хороскоп, които му дават аналитичен ум и интелектуални способности. Говорим за първоначален порив, за искрата, която запалва масите. Това е ядрото на Овена. Той в своята основа е движен от инстинктите си и това му помага да игнорира евентуалните препятствия по пътя напред.

Марс е и бог-закрилник, т.е. защитникът на по-слабите. Не е нужно да искате помощ от Овена до вас, той ще се втурне през глава, ако види, че сте в слаба позиция. Няма да се замисли, и това му е хубавото. На коя жена не й се иска да се почувства защитена? Оставете се да бъдете нежни и беззащитни, затова сте жени. Е, ако се съберете с Овен, може и малко повече да му треперите, когато скача с бънджи или с парашут и се катери по някакви скали, които ви е страх дори да погледнете. Но това е рискът, който го поддържа жив. Не си мислете, че само да гледа по телевизията как го правят, ще му бъде достатъчно.

Зад поведението на Овена няма нищо прикрито, никакви скрити манипулации и некоректни намерения. Дори има нужда от другите, за да има с кого да се конкурира. И всички над него не го харесват, точно както Зевс е мразел Арес, собствения си син. И как да го обича, когато той го засенчва чисто по мъжки. Идеите му са прогресивни и смели и той напълно си вярва, че са постижими. Само му трябва изпълнител, а той продължава по пътя си към новото начинание.

Считаме войната за най-лошото, което може да се случи. Какво ще стане с нас обаче ако нямаме качествата да се предпазваме, когато ни нападнат – ще свършим като Наполеон при Ватерло. Не можем да не отстояваме себе си и да очакваме другите да ни уважават. Поискай, и ще ти се даде, са казали мъдрите хора. И трябва смелост, за да си поискаш своето. На това ни учи Овенът.

Харесва ли ти?
Overall
5
Sending
User Review
5 (6 votes)

Facebook Comments
Spread the love
  • 113
    Shares

Даниела

Занимавам с психологическа астрология от 6 години. Познанията ми за тази материя са резултат от обучението ми в "Астростудио" на Ралица Сърцанова и в Лондонския Център по психологическа астрология на Лиз Грийн (CPA London). Астрологията ми носи несравнимото удовлетворение да усеща, че помагам на някого в ежедневната му борба със себе си.

За автора

Даниела

Занимавам с психологическа астрология от 6 години. Познанията ми за тази материя са резултат от обучението ми в "Астростудио" на Ралица Сърцанова и в Лондонския Център по психологическа астрология на Лиз Грийн (CPA London). Астрологията ми носи несравнимото удовлетворение да усеща, че помагам на някого в ежедневната му борба със себе си.