fbpx
1366 768 437219
1366 768 437219
Лунни дни

8 лунен ден и мъдростта как да направим първите стъпки


от 25/5/2015 в 12:55 часа до 26/5/2015 в 13:52 часа


Ден на посвещение или инициация в мистериите на вселената вътре в нас. Не е задължително да очакваме голямо събитие, среща или мистичен знак, за да сме сигурни. Напротив, големите промени се случват много рафинирано и неусетно. Изненадата идва, когато се изправим пред последствията. На този лунен ден започва първата битка между отговорностите ни и желанията на собствената ни душа. Понякога борбата е много тиха, почти не усещаме назряващия конфликт, но има моменти, в които се чувстваме като разкъсани между страха от загубата на сигурността и призива да оставим всичко зад нас, за да отпътуваме в търсене на „по-зелена трева”.

Символът на този ден е свързан със силата на човешкия дух. Силата и стремежът да се противопоставим на регресивните сили, които задържат нашето развитие, блокират възможността ни да се превърнем от зависими същества в личности. На този лунен ден ще се сблъскаме с другия, който усещаме, че живее в нас. Докато се делим на Аз и Той, означава, че не признаваме част от собствената си природа. Често борбата между тях се води с цел придобиване на повече власт, за да се контролира другия. Иронията е, че с победител или не в тази надпревара, винаги оставаме от губещата страна. Докато не помирим двете страни, ще бъдем вечно в дилеми и спорове – понякога със себе си и често с хората около нас.

Този ден ще ни донесе мъдростта как да направим първите стъпки, за да постигнем баланс и равновесие. В конфликта се въвличаме винаги, когато сме изправени пред възможността да направим промяна, независимо къде. Единият от нас предпочита комфорта на сигурността, другият ще има нужда от свежия въздух и свободата. Нашият Аз е провокаторът, който ни мотивира да продължим, за да разберем колко можем и как да го постигнем. Душата ни има нужда от сигурност, грижи и любов.
Когато разберем, че единия без другия не може, ще намерим онзи така дълго очакван крехък покой. Духът може да постигне много, да стигне далеч, но с любовта и с грижите на душата.

Ако изберем сигурността, рискуваме да се изолираме от всичко ново, което се случва със света. Колкото повече нещата се променят, толкова по-големи ще стават и нашите страхове. Ще издигаме бариери срещу промяната, докато осъзнаем някой ден, че всички са продължили и са далеч напред, а ние сме още в началото. Свободата е катализаторът, който ни подтиква да се развиваме, за да постигаме успех и рано или късно осъзнаваме, че сигурността е само част от колелото на промяната, временно убежище, в което пренареждаме багажа за следващото пътуване.

Facebook Comments
Sending
User Review
0 (0 votes)
Споделете ако Ви харесва

За автора

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. Основател на Астростудио (astrostudio.training). Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“, „Body language“ .
PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.
DOMESTIC VIOLENCE RISK ASSESSMENT AND MANAGEMENT The Centre for Research & Education on Violence against Women and Children (CREVAWC), The University of Western Ontario, Fanshawe College and the London Coordinating Committee to End Women Abuse.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой”” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Теми