fbpx
black and white photography with color free desktop 8
black and white photography with color free desktop 8
Лунни дни

19 лунен ден – да проветрим въздуха там, където прозорците са били дълго оковани

black-and-white-photography-with-color-free-desktop-819 лунен ден (от 12/10 в 21:53 часа до 13/10 в 22:43 часа) Символ – паякът.

Понякога на този ден, ненадейно от миналото изплуват спомени, които събуждат носталгията към време, място или човек.Чувството че сме оставили нещо недовършено зад гърба си може да повлияе на решенията и постъпките ни днес, което ще “преподреди” бъдещето. Колкото повече отбягваме да се изправим пред нерешените ситуации, толкова по-натрапчиви ще стават и те. Нерядко на този ден се сблъскваме с вината и угризенията, които детронират самочувствието, увереността и качеството ни на живот. Срещите или хората, които изплуват от миналото могат да са причината за вменената ни вина или усещането за безсилие. За това, на този лунен ден, можем осъзнато и решително да разграничим собствените си решения, действия и последствия от манипулацията, на която сме били подложени и разяждащото чувство, че сме провинени. 

Няма как всяко наше действие да е винаги грешка – няма безгрешни хора. Няма как и човекът до нас да е винаги прав – тогава защо по дяволите, идеалният е попаднал точно на нас?! Да ни учи? Да ни одухотвори?! Да ни покаже пътя?! Едва ли. По-скоро за да “кастрира” волята, мисълта и идентичността ни. Няма нужда да ми казват с кой крак да стъпя първо. Знам, как се стъпва, за това стоя здраво на земята. Няма смисъл да ми казват накъде да гледам. Знам какво да гледам и осъзнавам какво виждам. Това или онова било погрешно. Чудесно! Ами ако всички сме идеални, кой ще критикувате тогава? 

За да ни държат в клопката на болезнения си комплекс, “съвършените” около нас използват уязвимостта и толерантността ни за да контролират жизнеността ни. Ако искаме да се освободим от този излишен емоционален товар, можем да проведем дълго отлагания разговор или да проветрим въздуха там, където прозорците са били дълго оковани. Почувстваме ли, че трябва някому да се извиним, сега е времето да го направим за да си спестим тъгата и угризенията. Но има ситуации и проблеми,  които можем само да надхвърлим вместо да дълбаем. Можем да затворим очите и съвеста си и да продължим напред, но за да почувстваме свободата и да дишаме с пълни гърди, “най-изгодно” ще бъде ако се изправим пред страховете.

 Rali Sar

 

Facebook Comments
Sending
User Review
0 (0 votes)
Споделете ако Ви харесва
Тагове

За автора

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. Основател на Астростудио (astrostudio.training). Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“, „Body language“ .
PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.
DOMESTIC VIOLENCE RISK ASSESSMENT AND MANAGEMENT The Centre for Research & Education on Violence against Women and Children (CREVAWC), The University of Western Ontario, Fanshawe College and the London Coordinating Committee to End Women Abuse.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой”” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Теми