fbpx
1366 768 376144
1366 768 376144
АСТРОЛОГИЯ

Юпитер в Лъв – нека сами си полеем тревата


Винаги има моменти в живота ни, когато се чувстваме силни и вдъхновени, сякаш скачаме с бънджи и моменти, в които разбираме, че сме скочили, но без обезопасително въже. Изкачваме върхове. После някои слизат предпазливо стъпка по стъпка. Други пък скачат, за да спестят уж време и сили, опитвайки се да надхитрят гравитацията. Дали стъпваме бавно или тичаме, е само въпрос на време. Изкуството не е да надхитрим времето или гравитацията, а да разпознаем онези цели, които „са ни по джоба“, и тогава всички физически закони започват да работят за нас.

Юпитер е в Лъв, а това е знак, че сме на старта. Каква стратегия ще изберем зависи от нас. Може да летим към целта, да стъпваме бавно или да изчакваме. Все едно. Но ако застанем на старта трябва да се чувстваме сигурни, че го искаме. Останалото е приключение. Юпитер винаги е бил приеман за символ на големия успех и късмета, на добрите възможности и обстоятелства. Прекрасно! Но опиянени от този екстаз забравяме смисъла на успеха и късмета. А той е уникален за всеки от нас. Някой изхвърля нещо на боклука, друг открива, че това ценен предмет. Докато едни се катерят нагоре към успеха, други стремглаво се спускат, смазани от тежестта на славата и отговорността. Може би защото почти винаги знаем какво не искаме и не знаем какво искаме. Вчера някой ми сподели, че не искал да бъде беден. Предположих, че навярно иска да е богат, а той ми отвърна саркастично, че не знае как ще се чувства, ако стане богат. Но бедността му не беше материална, а се коренеше в липсата на съдържание и дългосрочна цел. По-скоро изпитваше остра нужда от смелост и вяра да опита нещо ново и да експериментира. Ако поне за минута можеше да почувства ентусиазма, мисля, че щеше да разбере какво е да си богат.

Когато Юпитер преминава през владенията на авторитетния Лъв, се отварят много творчески перспективи, които ще събудят въображението и спонтанността ни. Тази смела двойка има способността да ни извади и от най-дълбокия ни сън или да ни сръчка от дъното, в което мислим, че се намираме. Не, че всичко ще ни бъде поднесено на златен поднос, но единствения „лек“ за стагнацията е да видим ясно дългосрочните си цели.

Юпитер в Лъв винаги има какво да ни предложи

1366-768-97002

Но не и ако стоим със скръстени ръце, очакващи несъществуващи печалби. Малко усилие и малко кураж от наша страна и приключенията ще започнат да се случват. Ако имаме проблем, който се е настанил като неканен гост в дома ни, ще му се наложи да си събере багажа и да се „омете“, но няма да стане и без нашето участие, защото именно в този период решенията идват, но няма как да се изпълнят сами. Всяка минута по време на този транзит ще бъдем изпълнени с идеи и вдъхновени от тяхната непринуденост и жизненост, сякаш отново сме се превърнали в деца, вярващи във вълшебствата на феи и джуджета.

Около година, докато Юпитер и Лъв са съюзници, можем да изградим нова стратегия, която да ни бъде пътеводна карта в дългосрочните ни проекти, въпреки че спонтанните действия могат да се окажат много по-далновидни. Много са онези, които смятат скромността за добродетел, а амбициите за дефект, но ако не намерим „златната среда“ между двете, рискуваме дълго да се лутаме в „ничия земя“, защото всяка крайност ни отнема онова, от което най-много имаме нужда. А това е колорита на уникалната ни личност. И за наш късмет, Юпитер и Лъв, много добре умеят да правят живота ни и колоритен и уникален, стига да им се доверим. Така, че който дръзне да надникне отвъд хоризонта на познатото ще има какво да разказва, когато се върне… ако изобщо се върне.

Вместо да чакаме късметът да се изсипе като порой, ще е по-здравословно ако сами си полеем тревата.

Facebook Comments
Sending
User Review
0 (0 votes)
Споделете ако Ви харесва

За автора

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. Основател на Астростудио (astrostudio.training). Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“, „Body language“ .
PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.
DOMESTIC VIOLENCE RISK ASSESSMENT AND MANAGEMENT The Centre for Research & Education on Violence against Women and Children (CREVAWC), The University of Western Ontario, Fanshawe College and the London Coordinating Committee to End Women Abuse.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой”” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Теми