fbpx
416918
416918
АСТРОЛОГИЯ

Юпитер в Дева – да си на върха

Юпитер в Дева до 9/9/2016

Идва момент в живота ни, когато започваме да си задаваме въпроси като  “къде е мястото ми в тази вселена”, „кое е истина и кое лъжа”, „кое е добро и кое зло.Всеки един въпрос сякаш ни разтърсва и пренася в ново измерение, далеч от всекидневните отговорности, грижи или дребнави интриги. Когато задоволим материалното си битие, ние продължаваме да бъдем неспокойни и търсещи. Желанието ни да се потопим по-дълбоко във вселенските тайни, ни провокира да излезем извън рамките на професия и социална роля и да потърсим истинските си човешки корени.

Да си на върха

87676

Юпитер е този, който ни провокира да изкачим планината, която ще ни изведе на върха на планината, за да видим прекрасната гледка, която ни разкрива всеобхватността и красотата на живота и творението.

Долу в низините  не можем да усетим онова велико чувство на единство със света. Там сме възпрепятствани да настроим и развием сетивата си за по-глобалните неща. Когато застанем на върха, едва тогава можем да оформим цялостната картина за смисъла на съществуването си. Тогава идва истинското посвещение, защото вече няма тайни, защото вече няма учител, ние сме самата тайна и ние сме единствените си учители.

Юпитер продължава своето пътуване, напускайки покоите на Лъва, за да навлезе във владенията на Дева. Всеки негов преход през дванайсетте зодиакални знака, е част от един дванайсет годишен цикъл, през който подлагаме на тест представата си за успех и дългосрочна цел. Ако всичко беше постоянно и неизменно от момента на раждането ни, едва ли думата амбиция и успех щяха да присъстват в речника ни.

За радостта от усилието

534737

Преминаването на планетата през Лъв ни провокира да извадим най-доброто и автентичното от себе си. Това беше творчески период, през който се раждаха идеи и проекти, вдъхновени от нашата идентичност. Но склонността ни като човешки същества да се отдаваме на удоволствието и да отбягваме усилието, често ни поставя в неизгодната позиция на неудачник. И появата на рожба ни вдъхновява и изпълва с радост, но отговорността да съхраним и отгледаме това малко цвете изисква усилия.

Когато Юпитер навлезе в знака Дева, започваме да разбираме именно тази отговорност: как да съхраним и да развием идеята или проекта, който ни е вдъхновил. Ако просто стоим и чакаме да бъде забелязан и оценен, рискуваме да потъне в забвение. И не защото е лош или непродуктивен. За да го заявим на света е добре да го въплътим в материална форма. Това може да бъде каквото и да е действие от наша страна, вместо да разчитаме на случайността да ни забележат. Само така ще убедим другите, че това, което им даваме, е ценно.

Умението да превърнем идеята в нещо реално е изкуство, което ни позволява да се превърнем от човешки тела с имена в личности. И Юпитер в Дева най-добре знае кой инструмент ни е нужен за това. Но се налага да положим усилие. Ако идеята или целта са наши, а не откраднати, вместо напрежение ще изпитваме удоволствие и страст към съвършенство. В противен случай ще изпитваме страх, че някой ще разкрие фалша и обзети от параноя ще провалим не идеята, а само себе си.

Изпитанието на Юпитер в Дева

3443

Когато Юпитер и Дева се срещнат, започваме да разбираме, че сме подложени на тест за нашата отдаденост към това, което правим. Една нова концепция или идея може да промени напълно възприятието ни за нас самите. Представете си, че изведнъж осъзнавате, че не проектът е безплоден, а просто държите неподходящ инструмент. Все едно да извайваш скулптура от камък с лъжица. Прозрението, че „грешката“ е техническа, а не в липсата на талант, може да преобърне живота ни. Съвсем неочаквано превръщаме отчаянието и безнадеждността в страст и действие, а неудачникът във вярващ в себе си човек.

Периодът на този транзит е времето, през което ще подобрим или глобално ще сменим всеки неподходящ инструмент, който саботира плановете ни. Това може да са хора, обкръжение или убеждения.

Да родиш идея може и да те превърне в идол, но умението да я превърнеш търпеливо в конструктивна и полезна форма за себе си и за другите, те превръща в личност със стойност.

 

 

 

Facebook Comments
Sending
User Review
0 (0 votes)
Споделете ако Ви харесва

За автора

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. Основател на Астростудио (astrostudio.training). Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“, „Body language“ .
PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.
DOMESTIC VIOLENCE RISK ASSESSMENT AND MANAGEMENT The Centre for Research & Education on Violence against Women and Children (CREVAWC), The University of Western Ontario, Fanshawe College and the London Coordinating Committee to End Women Abuse.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой”” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Теми