Начало » АСТРОЛОГИЯ » Юпитер в Дева – да си на върха
АСТРОЛОГИЯ

Юпитер в Дева – да си на върха

image_pdfimage_print

Юпитер в Дева до 9/9/2016

Идва момент в живота ни, когато започваме да си задаваме въпроси като  “къде е мястото ми в тази вселена”, „кое е истина и кое лъжа”, „кое е добро и кое зло.Всеки един въпрос сякаш ни разтърсва и пренася в ново измерение, далеч от всекидневните отговорности, грижи или дребнави интриги. Когато задоволим материалното си битие, ние продължаваме да бъдем неспокойни и търсещи. Желанието ни да се потопим по-дълбоко във вселенските тайни, ни провокира да излезем извън рамките на професия и социална роля и да потърсим истинските си човешки корени.

Да си на върха

87676

Юпитер е този, който ни провокира да изкачим планината, която ще ни изведе на върха на планината, за да видим прекрасната гледка, която ни разкрива всеобхватността и красотата на живота и творението.

Долу в низините  не можем да усетим онова велико чувство на единство със света. Там сме възпрепятствани да настроим и развием сетивата си за по-глобалните неща. Когато застанем на върха, едва тогава можем да оформим цялостната картина за смисъла на съществуването си. Тогава идва истинското посвещение, защото вече няма тайни, защото вече няма учител, ние сме самата тайна и ние сме единствените си учители.

Юпитер продължава своето пътуване, напускайки покоите на Лъва, за да навлезе във владенията на Дева. Всеки негов преход през дванайсетте зодиакални знака, е част от един дванайсет годишен цикъл, през който подлагаме на тест представата си за успех и дългосрочна цел. Ако всичко беше постоянно и неизменно от момента на раждането ни, едва ли думата амбиция и успех щяха да присъстват в речника ни.

За радостта от усилието

534737

Преминаването на планетата през Лъв ни провокира да извадим най-доброто и автентичното от себе си. Това беше творчески период, през който се раждаха идеи и проекти, вдъхновени от нашата идентичност. Но склонността ни като човешки същества да се отдаваме на удоволствието и да отбягваме усилието, често ни поставя в неизгодната позиция на неудачник. И появата на рожба ни вдъхновява и изпълва с радост, но отговорността да съхраним и отгледаме това малко цвете изисква усилия.

Когато Юпитер навлезе в знака Дева, започваме да разбираме именно тази отговорност: как да съхраним и да развием идеята или проекта, който ни е вдъхновил. Ако просто стоим и чакаме да бъде забелязан и оценен, рискуваме да потъне в забвение. И не защото е лош или непродуктивен. За да го заявим на света е добре да го въплътим в материална форма. Това може да бъде каквото и да е действие от наша страна, вместо да разчитаме на случайността да ни забележат. Само така ще убедим другите, че това, което им даваме, е ценно.

Умението да превърнем идеята в нещо реално е изкуство, което ни позволява да се превърнем от човешки тела с имена в личности. И Юпитер в Дева най-добре знае кой инструмент ни е нужен за това. Но се налага да положим усилие. Ако идеята или целта са наши, а не откраднати, вместо напрежение ще изпитваме удоволствие и страст към съвършенство. В противен случай ще изпитваме страх, че някой ще разкрие фалша и обзети от параноя ще провалим не идеята, а само себе си.

Изпитанието на Юпитер в Дева

3443

Когато Юпитер и Дева се срещнат, започваме да разбираме, че сме подложени на тест за нашата отдаденост към това, което правим. Една нова концепция или идея може да промени напълно възприятието ни за нас самите. Представете си, че изведнъж осъзнавате, че не проектът е безплоден, а просто държите неподходящ инструмент. Все едно да извайваш скулптура от камък с лъжица. Прозрението, че „грешката“ е техническа, а не в липсата на талант, може да преобърне живота ни. Съвсем неочаквано превръщаме отчаянието и безнадеждността в страст и действие, а неудачникът във вярващ в себе си човек.

Периодът на този транзит е времето, през което ще подобрим или глобално ще сменим всеки неподходящ инструмент, който саботира плановете ни. Това може да са хора, обкръжение или убеждения.

Да родиш идея може и да те превърне в идол, но умението да я превърнеш търпеливо в конструктивна и полезна форма за себе си и за другите, те превръща в личност със стойност.

 

 

 

Comments

comments

image_pdfimage_print

Rali Sar

Ралица Сърцанова е консултант и лектор по психологическа астрология, дипломиран психолог. Независим автор и е съосновател на Analysing Minds - поведенчески анализ и индивидуален психопрофил. Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“. Автор на книгата „Хороскопът: Мистичното пътуване на модерния герой”. Jon Morrow's Guest Blogging course Certificated.

Добавете коментар

Напишете коментар

Spam Blocking by WP-SpamShield

Бъдете информирани

Абонирайте се за нашите новини

Съгласие да събираме  вашите данни.

За автора

Rali Sar

Ралица Сърцанова е консултант и лектор по психологическа астрология, дипломиран психолог. Независим автор и е съосновател на Analysing Minds - поведенчески анализ и индивидуален психопрофил. Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“. Автор на книгата „Хороскопът: Мистичното пътуване на модерния герой”. Jon Morrow's Guest Blogging course Certificated.

Теми

Logout

Положение на планетите

Слънце 29° Везни 26' 40"
Луна 07° Овен 56' 30"
Меркурий 19° Скорпион 02' 01"
Венера 05° Скорпион 19' 18" R
Марс 16° Водолей 10' 44"
Юпитер 26° Скорпион 25' 56"
Сатурн 04° Козирог 14' 44"
Уран 00° Телец 36' 06" R
Нептун 13° Риби 59' 36" R
Плутон 18° Козирог 52' 29"
Хирон 28° Риби 51' 34" R
TrueNode 01° Лъв 44' 13" R

Родени на тази дата

22/10/2018
1811 Franz Liszt
1844 Sarah Bernhardt
1919 Doris Lessing
1929 Lord (Michael) Birkett
1936 Col. John Blashford-Snell
1938 Christopher Lloyd
1938 Sir Derek Jacobi
1943 Catherine Deneuve
1952 Jeff Goldblum

Лунни фази


Нарастваща Луна
Нарастваща Луна

Луната е във Овен
Луната е на 12 дни
Translate »