Начало » АСТРОЛОГИЯ » Сатурн в Стрелец – хайде, надхвърли проблема, я виж Слънцето пак изгрява…
АСТРОЛОГИЯ

Сатурн в Стрелец – хайде, надхвърли проблема, я виж Слънцето пак изгрява…

Rodney Smith Photography
Rodney Smith Photography

Ами кредото казва „Аз вярвам”, и аз вярвам не само в законите, но и в това, че тези закони са вдъхновени от Бога, а с Бога не може да се спори. Значи тези закони са голямо бреме за мен, защото да не им се подчиняваш е грях и това вече може да се отрази зле на моя вечен живот.

Това ли е кредото?

Това е кредото. Ти вярваш, после се изповядваш, изброяваш целия списък с грехове, отсяваш кои си извършил, кои не и вместо да отидеш при свещеника и да му кажеш: „Благослови ме, отче, защото тази седмица бях страхотен”,  започваш да размишляваш върху греховете, и докато размишляваш, наистина се превръщаш в грешник. То е като проклятие върху волята ти за живот, това е кредото, вярването.

Джоузеф Камбъл – из “Силата на мита”

И ето, Сатурн застана пред царските порти на Стрелецът. Току що излязъл от тъмните сенки на скорпионовото царство, се ослуша и долови въздишката на хиляди души. Въздишка на облекчение и помирение. Зачуди се, дали пък това не беше собствената му уморена душа. Където и да се появи се чувстваше като натрапник. Хората обръщаха глави настрани, все едно са видели черна дупка. Други пък стояха вцепенени, сякаш изкушени от погледа на Медуза. Някои се суетяха напред назад, загубили усет за време и посока, обвинявайки гравитацията за сполетелите ги беди. Седна Сатурн пред портите на Стрелецът и се размисли. Тъга изостри сенките му под очите, а самотата се шмугна и потъна в очите му. Чудеше се какво да очаква, когато портата се отвори. Имаше нужда от малко почивка, глътка надежда (а защо и не хапче антидепресант). Отвъд вратата се чуваше весела глъчка, музика и смях. Беше време. Сатурн се изправи и почука.  Изведнъж настана пълна тишина. Не, по-скоро адът замръзна. За секунди помисли, че се е простил със слуха си. Ослуша се отново. Пак тишина. Изведнъж му се стори, че чува лека суетня и шум от падащи книжа. Портата изскърца. Някой предпазливо я побутна в опит да я помести. Сатурн  търпеливо изчака. Имаше цялото време на света. А и друга работа  в момента нямаше.  И не знаеше какво да очаква…. и както разсъждаваше ……… мощна вибрация разтресе ума му и отнесе мисълта му. Бързо се съвзе, за да види как Стрелецът, изправил гордо глава го очакваше с дълъг свитък мъдри слова и философска беседа. “Боговете да са ми на помощ” бе последното, което Сатурн долови от дълбините на душата си.

Толкова набеждаван, отритван и анатемосван през вековете, че Сатурн и до днес си остава дядо Торбалан. За миг се опитах да вляза в неговите обувки и си помислих, “Боже, не може да се живее така”. Ако непрекъснато ми повтарят колко съм лоша и страшна, по-добре да си заровя сама главата в калта. Така и образът на един Бог – Кронос, на една планета от собствената ни слънчева система, сме решили да ги натоварим с огромният самар от страховете, провалите, загубите и неволите ни. Защото така е по-удобно. И винаги ще ни бъде удобно. Защото Сатурн навлезе в Скорпион и всичко се разклати и деформира. Излезе цялата помия. Но не вярвам, че  Сатурн провокира цялата тази драма. Просто беше удобен начин да потърсим убежище за собствените си страхове. За да ги държим далеч от нас.

Сатурн е в самите нас. И всеки носи своя личен Сатурн. Тъгата, страхът, носталгията и депресията от неуспеха, всички те са нашият Сатурн. И все пак той е виновен, защото е негодник и ме докара до ръба на нищетата. Това го чувам почти всеки ден, но обвиненията не решават нещата. Колкото и да протакаме или изчакваме дилемата и проблемът ще ни следват като сянка. Понякога трябва да заровим глава в нищета, за да разберем, че тя е проблем на душата, а не на обстоятелства в реалността. И когато Сатурн преминаваше през Скорпион, прозорливите разбраха за терзанията на душата и с кураж извадиха на светло сенките от мрака. И разбраха, че никой друг освен тях не ги е забутал толкова надълбоко. А Сатурн? Той просто преминаваше спокойно през знака.

Сега да се готвят Стрелците. Колко беди и неволи ги чакат. Две, три години пълна суша, гърмят астролози и просветени. На мястото на Сатурн, бих се скрила в дупка с размерите на атом, пък дано това ги направи щастливи. Уви, не е толкова просто. Нито нещо страшно ще се случи на Стрелците, нито пък на мрънкалата ще им стане по-лесно. Защото всичко е в нас и зависи от нас. Транзитът на Сатурн може да бъде онзи вътрешен човешки стремеж, който ни мотивира след дългата зима да намерим упование и надежда в едно кокиче. Стремеж и кураж, които се раждат след тежка криза. Но нито Сатурн, нито Стрелецът ще ни решат проблема. Може да седим в поза лотос и да чакаме знак свише, но не си ли размърдаме умовете и телата, надали ще ни огрее свише.

Този транзит е метафора на вътрешната ни вяра, че всичко следва своя естествен ред, независимо от предизвикателствата. Винаги когато разчистим гардероба, започваме на чисто. Защото виждаме и разбираме от какво имаме нужда и кое е било излишно. Може и да има карма, тъмна, негативна и каква ли не енергия, но това вместо да ни очовечи, ни озлобява. Стрелецът е онази личност в нас, която винаги ще ни сръчка, когато загубим цел или посока. Ще се посмее над проблема и ще го обори поне с няколко решения. Сатурн от друга страна е  невидимото човече, с което ежедневно водим вътрешен спор. Стрелецът ще ни каже – “хайде, надхвърли проблема, я виж Слънцето пак изгрява…идва нов ден, о нови приключения, човече!”, Сатурн ще въздъхне и бащински ще го смъмри – “разбирам ентусиазмът и радостта ти, но не разбирам защо всеки път си създаваш проблеми с надеждата, че изгревът ще ги потули?”, Стрелецът ще се замисли за секунда и небрежно ще подхвърли – “знам ли, може би за да ни има. Ако не експериментирам, кого ще поучаваш, а и без теб ще загубя желание да продължавам да опитвам!”

Rali Sar

Comments

comments

Print Friendly, PDF & Email

Rali Sar

Ралица Сърцанова е автор на свободна практика и независим автор Тя е съосновател на Analysing Minds, както и консултант и лектор по Астропсихология. Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“. Автор на книгата „Хороскопът: Мистичното пътуване на модерния герой”. Jon Morrow's Guest Blogging course Certificated.

Добавете коментар

Напишете коментар

Spam Blocking by WP-SpamShield

За автора

Rali Sar

Ралица Сърцанова е автор на свободна практика и независим автор Тя е съосновател на Analysing Minds, както и консултант и лектор по Астропсихология. Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“. Автор на книгата „Хороскопът: Мистичното пътуване на модерния герой”. Jon Morrow's Guest Blogging course Certificated.

Теми

Logout

Print Friendly, PDF & Email

Положение на планетите

Sun 29° Virgo 43' 46"
Moon 27° Libra 44' 53"
Mercury 16° Virgo 31' 37"
Venus 03° Virgo 03' 41"
Mars 10° Virgo 53' 17"
Jupiter 26° Libra 12' 35"
Saturn 21° Sagittarius 48' 53"
Uranus 27° Aries 34' 33" R
Neptune 12° Pisces 22' 59" R
Pluto 16° Capricorn 51' 50" R
Chiron 26° Pisces 24' 32" R
TrueNode 23° Leo 44' 09" R

Родени на тази дата

22/09/2017
1515 Anne of Cleves
1880 Christabel Pankhurst
1885 Erich Von Stroheim
1914 Martha Scott
1923 Dr.Dannie Abse
1935 Fay Weldon
1948 Capt. Mark Phillips
1949 David Coverdale
1956 Debbie Boone

Лунни фази


Новолуние
Новолуние

Луната е във Везни
Луната е на 1 ден
Translate »