feather pen 1366x768
feather pen 1366x768
АСТРОЛОГИЯ

Марс в Телец – да си отдъхнем и да намерим стабилността и сигурността в себе си

Марс в Телец до 31/3/2019

Всяка страст и  авантюра стихват

Всяка страст и  авантюра стигат до момент, в който трябва да се отскубнем от силните и магнетични преживявания, за да стъпим ако не на земята, то поне на по-твърда почва. Всяко начало носи заряд на ентусиазъм и оптимизъм, особено начинът, по който ни провокира Марс в Овен, но неизменният цикъл на живота ни подсказва, че след бурята идва свежестта от дъжда, аромата на гората и топлината на Слънцето. С навлизането на Марс в Телец, ще се насладим на тишина и спокойствие след емоционалния ураган. Нима така внезапно трябва да приключи всичко? Не е задължително разбира се, но сега, несъзнателно имаме нужда да си починем и да подредим чувствата и емоциите си. Да подредим задачите и приоритетите си. Точно в този момент си даваме ясна сметка, доколко енергията ни е хвърлена „на вятъра“ или напротив, насочили сме я в нещо съдържателно и градивно.

feather_pen-1366x768

Ако сме преживели магнетично привличане и страст към човек, идея или проект

Вложили сме всичко там, но сега Марс в Телец ще ни помогне да излезем от екстаза и опиянението и да разберем дали сме влюбени в илюзорен идеал или сме проявили прозорливостта, да видим не илюзията, а него или нея. Независимо от извода, Марс в Овен ни показва на какво сме способни, какъв заряд, сила или смелост имаме. Но навлизането му в Телец ще ни изправи пред трудната задача, да проверим имаме ли тази сила и кураж да се спуснем от облаците, да свалим розовите очила и вместо на страстта да се отдадем на търпението и трайността.

Навлизането на Марс в Телец ще ни мотивира да подредим хаоса, да реорганизираме приоритетите си да се вложим енергия там, където ще има резултати. И не защото тази космическа двойка ни притиска, по-скоро всеки от нас в себе си има потребността след динамичен и хаотичен период да си отдъхне и да намери стабилността и сигурността както в себе си, така и навън в света.

Телецът ще ни помогне да укротим темперамента си и мъничко и да потиснем спонтанността си, за да се ориентираме (поне някои от нас),  къде се намираме и да решим дали ще използваме енергията на вятъра или ще тичаме срещу него, дали стъпваме по твърда земя или сме нагазили в подвижни пясъци, дали издигаме стъклен замък или полагаме тухла по тухла, за да изградим стабилна къща. Но не става дума за това, да отсъждаме кое е по-добро или по-лошо, а да решим дали вярваме в това, което правим. Ако дълго време сме се лутали напред назад, Марс в Телец ще ни помогне най-накрая да дефинираме своите цели и приоритети, да отсеем всички онези, които са непосилни или прекалено абстрактни.

dock_waters-1366x768

Не е важно дали искаме да живеем в стъклен замък или здрава къща

Важно е да бъдем честни със себе си и да осъзнаем дали наистина искаме точно това или го правим заради някой друг. Имаме ли потенциала и талантите да го осъществим. Някой може да иска цяло царство, но за това е нужно да понесе тежестта и отговорността на титлата. Друг, може би се стреми към вечната любов, но ако му липсва търпението и толерантността вместо с обичта ще се сблъсква с разочарованието. Жизненоважно е да мечтаем и да имаме дългосрочни цели, но още по-важно и здравословно е да се научим и да приемаме ограниченията и отговорността.  

Facebook Comments
Sending
User Review
0 (0 votes)
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Leave a Reply