Начало » АСТРОЛОГИЯ » Марс в Близнаци – да се събудим от дрямката на рутината
АСТРОЛОГИЯ

Марс в Близнаци – да се събудим от дрямката на рутината

Photo by Sarah Mak

Марс в Близнаци от 21/4/2017 до 4/6/2017

– Търпението ми се изчерпа! Имам нужда да изляза навън, за да вдишам свеж въздух – опълчи се най-накрая Марс на Телеца.

– А приключили с домашните и задълженията? – попита Телеца. Марс се чудеше какво да отговори, докато отваряше вратата – Може да се каже…. – и изхвърча навън.

– Знаеш, че търпението и повторението е сигурен път към успеха, но внезапните ти изблици и…… къде се дяна Марс? – Телецът претърси с поглед цялата стая, докато течението от вратата не отнесе изречените му думи и мисли някъде във времето и пространството.

Марс вече беше достатъчно далеч от лекциите за сигурността и важността на търпението, възседнал идеите и любознателността на Близнаците. Гостуването при Телеца наистина му бе полезно, ако трябваше да бъде честен, но и малко скучно. Нямаше как да устои на изкушаващите идеи на Близнаци. А пък и защо му е наученото, ако не може да го приложи някъде навън. Това и направи.

Навлизането на Марс в знака Близнаци е като неочакван ураган в спокойно море

В сичко ще се завърти толкова бързо, сякаш някой великан, излизайки от лека дрямка е решил да си поиграе със Земята на пумпал. И няма да е изненада, ако сме очаквали търпеливо някакво развитие, действие или поне знак за това, нещата внезапно да се случат. Когато Марс и Близнаци се съберат може всичко да се преобърне с главата надолу. Е, поне на Телеца може да му се стори така, но всеки от нас има нужда понякога от хаоса, за да се събуди от дрямката на рутината. Сега ще търсим информацията, от която се нуждаем, ще имаме желание да създадем нови контакти, да общуваме и да изследваме. Не просто от скука или каприз, а защото по времето на Марс в Телец придобихме кураж и вяра в способностите и потенциала си, но без да го обявим и демонстрираме на света, талантът ни ще си остане в мрака. А това за никой не е добре.

Всеки път, когато Марс навлезе в следващия знак, ние се изправяме пред ново предизвикателство, като герои, натоварени със задача да спасят царската дъщеря от лапите на звяра. Но вместо да спасяваме принцеси, ще трябва да решаваме съвсем реални житейски дилеми и проблеми. Истинското приключение с много нови загадки.

По време на този период ще ни стимулира любопитството. То от своя страна ще ни подтиква да действаме. Но не без цел и посока, а натам, където има нещо ново и неизпробвано, нещо, което не сме вкусили или докоснали. Това не означава, че всички ще зарежем постигнатото, за да се отправим на път в приключение. Новото обаче, може далеч да надхвърли представите ни за това, какво означава промяна, защото всичко ще се случва в самите нас. Изведнъж, (неизвестно как!), ставаме смели и изказваме всичко онова, което сме премълчавали по различни причини. Марс в Близнаци ще ни помогне да бъдем много по-открити, когато отстояваме себе си и убежденията си. Ще ни надари с дар слово, за да се изразим убедително. Е, на някой може и да не му допадне новия ни стил, но ако общуването ни е било „ти говориш – аз мълча“, е добре да се замислим за „ползите“ от това партньорство или приятелство.

Умението да облечем в точните думи това, което мислим е близко до изкуство. Лаконичността, подмятанията и намеците по време на този транзит нямат почти никакъв шанс, защото ще имаме информацията, от която се нуждаем, за да се аргументираме. Енергията ни ще бъде насочена към мисълта и анализирането на факти. Ще имаме възможността по-обективно и критично да виждаме различните ситуации, които до сега са ни били проблемни като решения. Когато има решение, следва и действието. Грешно или не, то носи промяната. Марс в Близнаци не се интересува от морални оценки, неговото желание да ни провокира да мислим и да отчитаме фактите такива, каквито са. Без заобикалки.

Постепенно ще станем изключително чувствителни към всеки полъх, който носи аромата на промяната и предизвикателството

1366-768-590356

Ще почувстваме как излизаме от черупката, осъзнавайки колко по-голям е светът, изпълнен с различни цветове и ухания. Марс в Близнаци ще ни позволи да погледнем себе си и света от няколко перспективи, за да видим и другите си лица, които често не приемаме или не разбираме. Сега е моментът, в който можем да осъзнаем, че не всичко е само черно и бяло, добро или лошо, истинско или измамно. Винаги има нюанси между тези два цвята, което ни дава възможността да погледнем проблемите от различни ъгли. А това означава много нови алтернативи.

По време на този транзит ще се чувстваме като лист, понесен от вятъра. Където и да ни отвее той ще останем приятно изненадани от многообразието на света. Сега е моментът да бъдем по-гъвкави и смели, за да опитаме нещо ново, а то със сигурност ще бъде провокативно, за да ни помогне да изградим вяра и доверие в самите нас. Всички нови контакти и срещи, които ни предстоят ще увеличи и разнообрази социалния ни кръг, ще ни обогати с ново познание и ще отключи нови интереси. Някои хора ще си тръгнат от живота ни, но ще срещнем нови, които са готови да подкрепят нашите промени. Ако твърдо се държим за сигурността можем да изпуснем възможността да направим реформа там, където отдавана отлагаме.

Powered by WP Review

Ако искаш да получаваш известия за всичко ново от блога се запиши за нашия бюлетин!

Email *

Comments

comments

Print Friendly, PDF & Email
Тагове

Rali Sar

Ралица Сърцанова е консултант и лектор по психологическа астрология, дипломиран психолог. Независим автор и е съосновател на Analysing Minds – поведенчески анализ и индивидуален психопрофил. Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“. Автор на книгата „Хороскопът: Мистичното пътуване на модерния герой”. Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Добавете коментар

Напишете коментар

Spam Blocking by WP-SpamShield

За автора

Rali Sar

Ралица Сърцанова е консултант и лектор по психологическа астрология, дипломиран психолог. Независим автор и е съосновател на Analysing Minds – поведенчески анализ и индивидуален психопрофил. Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“. Автор на книгата „Хороскопът: Мистичното пътуване на модерния герой”. Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Теми

Logout

Print Friendly, PDF & Email

Положение на планетите

Слънце 23° Стрелец 47' 11"
Луна 24° Скорпион 25' 42"
Меркурий 17° Стрелец 52' 33" R
Венера 17° Стрелец 51' 45"
Марс 03° Скорпион 53' 53"
Юпитер 13° Скорпион 58' 07"
Сатурн 29° Стрелец 27' 19"
Уран 24° Овен 42' 34" R
Нептун 11° Риби 37' 01"
Плутон 18° Козирог 14' 21"
Хирон 24° Риби 21' 52"
TrueNode 16° Лъв 24' 35" R

Родени на тази дата

15/12/2017
1734 George Romney
1832 Alexandre Gustav Eiffel
1892 John Paul Getty
1936 Edna O' Brien
1939 Cindy Birdsong
1942 Dave Clark
1949 Don Johnson
1961 Nick Beggs
1970 Frankie Dettori

Лунни фази


Стара Луна
Стара Луна

Луната е във Скорпион
Луната е на 26 дни
Translate »