АСТРОЛОГИЯ

Марс във Везни ще ни разкрие тайната на конструктивното съревнование

Марс във Везни от 15/09 до 30/10/21

Марс е планетата, която символизира движението, динамиката и здравословната агресия у всеки нас, качества, без които не бихме могли да отстоим себе си, да защитим убежденията си или да реализираме амбициите си. Неговата енергия помага в процеса на оформяне на Аза, без който Аз няма да сме самостоятелни и автономни личности. Марс ни защитава и проправя пътя до целите и идеалите, към които се стремим.  И колкото и голям потенциал да имаме, без марсовата енергия и динамика, няма да можем да помръднем и крачка напред, защото човек няма инициативата, волята и силата да развие този потенциал. Като архетип на Воина, тази планета винаги ще ни се отзовава на помощ, особено в най-трудните ситуации, когато е нужно да проявим кураж, да рискуваме, да се защитим или просто да извоюваме личното си пространство и свобода.

Преминаването на Марс през знака на Везни много деликатно ще бъде рафиниран и „облагороден” от дипломатичното и аристократично влияние на Везните. Когато сме сигурни в себе си и страстно защитаваме убежденията си, нерядко пропускаме факта, че срещу нас има човек или група, които също имат право да мислят по различен, а понякога и по по-креативен начин от нас. Сега, по време на този транзит ще имаме възможността поне за известно време да укротим егоцентричността си и да се вслушаме в гласа на опонента, конкурента или любимият човек до нас. Везните ще ни помогнат да потушим понякога примитивния импулс на Арес – бога на конфликтите и войната – и да вложим, освен хъс и храброст голяма доза дипломация.

Преминаването на Марс през този знак ще ни помогне да осъзнаем, че не сме сами, че има хора около нас, които също имат право да защитават своята автономност, убеждения или автентичните си принципи. Сега, вече можем да изслушваме или поне за малко да забравим за собствените си капризи, което ще ни научи на търпимост, взаимодействие и конструктивна комуникация. Ако винаги налагаме това, което ние смятаме за редно и достоверно, рискуваме, рано или късно да загубим благоразположението и уважението на хората около нас. Рискуваме да пропуснем възможността за някой ценен и качествен съвет. Просто загубваме връзката си с околните. Е, тогава не ни остава нищо друго, освен да застанем пред огледалото и да спорим и налагаме на убежденията си на „другото” ни Аз.

Този транзит ще ни помогне да създадем много нови приятелства, близки връзки и коректни партньорства. Сега, за разлика от обикновено ще бъдем много по-толерантни и склонни към здравословни компромиси, което ще ни даде възможност да разрешим стари конфликти, да приемем позицията и на другата страна и така да превърнем враговете си в приятели и съмишленици.

През този период може спонтанно да осъзнаем конструктивните страни на нашите опоненти и конкуренти. Вместо да ги спъваме, за да ги победим, ще разберем, че те не са от другата страна на бариерата, а стимул да покажем най-доброто от нас. Понякога е много по-лесно да спънем конкурента си, вместо да го приемем като „провокатор”, който стимулира нашите таланти, потенциал и изобретателност. Марс в знака на Везни ще ни разкрие тайната на конструктивното съревнование, честна борба и прогресивното сътрудничество.

Ако искаш да получаваш известия за всичко ново се запиши за нашия бюлетин!

Съгласие да събираме  вашите данни.

Facebook Comments
Харесва ли ти?
Sending
User Review
0 (0 votes)
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. Основател на Астростудио (astrostudio.training). Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“, „Body language“ .
PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.
DOMESTIC VIOLENCE RISK ASSESSMENT AND MANAGEMENT The Centre for Research & Education on Violence against Women and Children (CREVAWC), The University of Western Ontario, Fanshawe College and the London Coordinating Committee to End Women Abuse.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой”” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Leave a Reply