fbpx
50796 food cheese
50796 food cheese
Огнени знаци ПОЛЕЗНИ ИДЕИ

Как да се храним според знака на Луната – част първа

Sending
User Review
0 (0 votes)

Част Първа

Положението на Луната в личния ни хороскоп илюстрира най-ранния ни опит в света. При новороденото  участват само инстинктите, за това майката и връзката, която протича между нея и кърмачето ще оформи определено отношение към света, в зрялата му възраст. Първата ни среща и първата любов е нашата майка. Тя е целият ни свят и ние сме в симбиотична връзка с нея. В зависимост от нейното отношение, внимание и грижи към нас ние възприемаме действителността, такава каквато е в този момент. Научаваме да се грижим за себе си, съобразно дадения пример. Ако връзката е стабилна, ние се научаваме да вярваме на външния свят, чувстваме се сигурно, независимо, че сме в съвсем нова среда. В зряла възраст ще имаме доверие в живота и в света като сигурно и отзивчиво място. И обратно, ако не са откликнали на нашите потребности – светът става заплашително и несигурно място.

Какво е храната? 

46425_food_bread

Захранването на кърмачето е другият много значим за психиката му фактор. Ако майката не е откликвала, съобразно уникалните потребности на детето, в зряла възраст храната може да се превърне в проблем и по-скоро отношението храна/тяло. Повечето хранителни разстройства като анорексия, булимия, спазването на фанатични диети и пристрастяване към определени вкусове, подсказват за липсата на доверие към заобикалящата среда.

Когато не можем да разрешим вътрешен конфликт, психиката ни има механизми, с които се опитва да ни адаптира към проблема. Един такъв механизъм е тялото и физическите симптоми. Изграждането на умение да се грижим за себе си в зряла възраст е много по-трудно и изискващо достатъчно усилие, за да се откажем с лекота. В този случай, намираме  „заместители“ на липсващото умение и потребността ни от грижа и внимание. Храната е живот. Когато се лишим от нея, все едно се отказваме от живота.

Няма лесно обяснение за тези психосоматични симптоми, но знакът на Луната в личния хороскоп могат да ни подскажат, кои храни ще задоволят и подкрепят нуждата на тялото от определени витамини или минерали. Това далеч не означава, че така ще бъдем щастливи, най-малкото ще е добре да открием и причината за емоционалното ни страдание.

Луната в астрологията е свързана с храната и процеса на хранене и най-важното отношението ни към този процес. Лунният цикъл е на около 28 дена, до новолунието. Преминаването и през определен знак (за около два дена и половина) ще провокира тялото ни да потърси липсващите ни хранителни вещества. Така през два, три дни, можем да обогатяваме и разнообразяваме менюто си, без да прекаляваме или да се лишаваме.

Тук искам да бъда предпазлива, тъй като липсата на медицинско образование не ми позволява да описвам предпоставка за заболявания. Нито съм диетолог. Моля Ви, винаги се консултирайте с медицинско лице, в случаите на здравословен проблем.

Тази лунна диета би могла да балансира хранителният ни режим.

spice_herbs_medical_masala_abstract_hd-wallpaper-1288511

Луната в огнените знаци

Знаците от огнения тригон – Овен, Лъв и Стрелец – управляват функцията на вътрешното изгаряне, обработване и абсорбиране на храната, превръщайки я в енергия. Огнената триада също така отговаря за пречистването на организма от различни токсини, вируси, бактерии и гъбички. Огнените знаци са темпераментни, спонтанни, нетърпеливи и често раздразнителни, когато не могат да канализират конструктивно енергията си.

Когато в хороскопа има преобладаващ огън е желателно да се избягват горещите храни, лютите и пикантни подправки, алкохол и стимулиращи напитки. За предпочитане са течните и студени храни. Ако обаче хороскопа подсказва липсата на огнената стихия, храната се обработва по-трудно и не се усвоява енергията от нея, тогава е препоръчително да се приемат топли храни, по-силни подправки и аромати.

Какво да е менюто на съответния знак.

Овен

Храни богати на калиев фосфат:

Зеленчуци—цвекло, зелена салата, цветно зеле., целина, спанак, лук, репички, моркови, краставици, домати.

Зърнени — кафяв ориз, леща.

Плодове — ябълки, лимони.

Други:

Месни продукти — агнешко.

Подправки — алое, босилек, дафинов лист, черен пипер, хрян, канела., чесън и джинджифил.

Като цяло да се избягват мазните храни, сол и алкохол.

Витамин А, В1 (тиамин)  и С.

Лъв

Храни богати на магнезиев сулфат:

Зеленчуци — патладжан, пипер, аспержи.

Плодове — смокини, ябълки, праскови, кокос, круши и портокали.

Ядки — слънчогледово семе, бадеми, орехи.

Масла — растителни масла (особено соевите)

Други:

Месни продукти — говеждо, птиче месо.

Подправки — копър, магданоз, джоджен и глухарче.

Алкохол — червено вино.

Като цяло да се избягват богатите на мазнини храни, нишесте и захар.

Витамини С и Е.

Стрелец

Храни богати на силициев диоксид:

Зеленчуци — годни за консумация кори от плодове и зеленчуци, сурови салати, зелени чушки, картофи, брюкселско зеле

Плодове — смокини, ягоди, сини сливи, череши, портокали

Други — овес, пълнозърнести храни, обвивки на житните зърнени храни, яйчен жълтък.

Меса — птичи меса, особено пуешко, шунка, може и свинско (шол)

Подправки — градински чай, майоран, слез и канела

Като цяло да се избягват богатите на мазнини храни, сметана, шоколад. Алкохолът е добре да е в умерени количества.

Витамин С и от групата на витамин В — холин (витамин В 4)

Facebook Comments

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“, „Body language“ . PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой”” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Добавете коментар

Напишете коментар

За автора

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“, „Body language“ . PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой”” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Теми