fbpx
1366 768 389594
1366 768 389594
АСТРОЛОГИЯ

И отново за Сатурн в Скорпион – изкачването на върха, тепърва предстои

Сатурн ще премине за последно през знака Скорпион от 15/06/2015 до 18/9/2015

Има моменти в живота ни, в които ни се иска поне за малко да се скрием от света. Не защото сме уморени или отегчени, просто усещаме, че нещата около нас могат да се подредят много по-добре. На повърхността всичко изглежда привидно спокойно, но в нас започва да се натрупва сила, която интуитивно знаем, че може да се разгърне в тропически ураган.  Какво обаче да направим–да се оставим на бурята и да се надяваме на късмет или да потърсим начини, с които да овладеем този огромен потенциал.

Сатурн за последно ще навлезе в знака Скорпион, за да ни напомни, че имаме още много какво да подобряваме и да не се отпускаме. По принцип. Много хора ще въздъхнат с облекчение, че трудният период е преминал. Но изкачването на върха, тепърва предстои. Когато Сатурн излезе от Скорпион ще видим кой как и с каква екипировка се е оборудвал за покоряването на върха.

Някои от нас ще кажат „време беше”, други „не съм готов за това”

1366-768-289257

Но Сатурн в Скорпион носи духа на катарзиса и трансформацията. Няма нищо по-могъщо от непокорството на човешкия ни дух. Полетяхме в небето, покорихме най-високият планински връх, изследвахме океанското дъно, дори прозряхме философията на човешкото ни ДНК. Изправени сме вече пред нови и много по-провокативни предизвикателства – да преминем отвъд видимия хоризонт, за да намерим решението на всички математически задачи и отговорът на всеки морално-етичен въпрос.

Откриваме и придобиваме, разширяваме и покоряваме, но дали сме готови да се справим с този ресурс. Всяка стъпка напред ни дава сила и самочувствие, увереност, че сме интелигентни, разумни и мислещи създания. Това, наистина ни вдъхва кураж, че можем да контролираме живота си. Но всяко откритие, било то за самите нас или за света,  носи със себе си огромния товар на отговорността. Готови ли сме да я поемем, за което познанието, контрола и властта претендират? Дали сме способни да впрегнем тези знания в хуманни решения и умения, в името на прогреса и градивното движение напред. Защото понякога, възторга от новото и удовлетворението, че сме го покорили, може да ни изправи пред трудна дилема – дали да останем откриватели, отправили любознателен поглед отвъд или ще се изкушим да се превърнем в завоеватели, превръщайки всяко откритие в личен трофей.

Независимо дали сме учени или академици, родители или синове, всеки следващ ден е ново предизвикателство към нашия откривателски или завоевателен дух. Пред този избор се изправяме всяка сутрин, всеки ден. Съзнателно или не ни се налага да вземаме решения и да живеем с последствията. Духът на Сатурн в Скорпион ще се превърне в нашата морално-етична летва, ще надигне автентичния дух, така че всеки наш избор ще бъде личен.

Сатурн в Скорпион „не проповядва” кое е морално и кое грях, кое е етично и кое цинично.

1366-768-124927

Напротив, ще ни помогне да се освободим от всички норми и задръжки, за да бъдем обективни и честни. Изборът ни ще бъде фокуса, през който ще виждаме света. Ако сме откриватели ще виждаме отвъд хоризонта безброй неоткрити явления. Ако сме завоеватели – необятни светове за покоряване. Сатурн в Скорпион ще ни покаже, че няма светла и тъмна страна, положителна или негативна енергия, а просто последствия от нашите решения и избори. И само нашите реакции и поведение ще ни подскажат доколко сме щастливи от това.

Можем да превърнем знанието мъдрост, но и във власт. Вероятно мъдростта ще ни обогатява, а властта – ограничава.

Можем да превърнем любовта в муза и вдъхновение, но и в средство за контрол. Вероятно музата и вдъхновенията ще ни окриляват, а контролът – обезценява.

Можем да превърнем страхът си в доверие и споделяне, но и в диктатура и безправие. Вероятно вярата и споделянето ще ни вдъхновяват, а диктатурата и безправието – обезличават.

Ако приемем всяко ново знание, което ни поднася денят, като стимул да се разгръщаме, усъвършенстваме и най-важното, с това да помагаме, вероятно ще можем да се насладим на усещането да бъдем значими и полезни. Може би най-ценния дар на Сатурн в Скорпион е, че ще осъзнаем дали сме удовлетворени и с действията си полезни. Първо на себе си и после на света.

Facebook Comments
Sending
User Review
0 (0 votes)
Spread the love
  • 9
    Shares

За автора

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. Основател на Астростудио (astrostudio.training). Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“, „Body language“ .
PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.
DOMESTIC VIOLENCE RISK ASSESSMENT AND MANAGEMENT The Centre for Research & Education on Violence against Women and Children (CREVAWC), The University of Western Ontario, Fanshawe College and the London Coordinating Committee to End Women Abuse.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой”” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Теми