venus_ralisar
АСТРОЛОГИЯ

Венера в Рак – какво не е наред с нас?

Венера ще преминава през Рак до 6/9/2020

 

Колко пъти искаме дълбоко от сърцето си да кажем “обичам те, имам нужда от теб,…тук съм и чакам теб….мразя те… боли ме, страдам, но се нуждая от теб”, но страхът, че няма да бъдем разбрани, опасенията, че той или тя просто са глухи или слепи за нас блокират най-автентичните ни чувства и емоции.

Навлизането на Венера в Рак деликатно ще ни подсети, че имаме скрити и потайни кътчета в душата си. Това е знакът, чрез който имаме възможност да се свържем с най-сакралните и интимни емоционални нюанси в психиката ни. Не обръщаме внимание на призива на сърцето, на езика на тялото, дори не искаме да свържем силното главоболие с натрупания гняв, болката в кръста с непосилния товар, хроничната умора или потиснато настроение с неизразените чувства или жизненоважни потребности. Когато Венера преминава през владенията на знака Рак, започваме да се питаме какво не е наред с нас. Защо привидно изглеждаме добре, но нещо ни дразни или сломява самоувереността ни. Този транзит може да събуди скрити състояния, на които сме свикнали да обръщаме гръб. Със сигурност не го правим умишлено, но толкова много сме се идентифицирали с обичайните си отговорности и изисквания, че онова, което крием в нас се е превърнало в табу.

Всеки човек ще реагира различно на този транзит, в зависимост от личната си нагласа. Дали ще изпита тъга, радост, страх или тревога, зависи от това доколко е в добра връзка със себе си. Венера в Рак ще ни дари възможността да разкрием или споделим, онова, което таим дълбоко в сърцето си, без страха или опасението, че сме някой, извършил непростим грях. Всяка дума ще описва именно чувството или състоянието и ще бъде изречена като сакрална изповед. Ако някой ни съди за страховете или копнежите ни е възможно точно този човек да вменява вината и угризенията ни. Понякога е добре да премълчим, защото всеки има право на свое лично и интимно пространство. Но има моменти, в които трябва да изразим всичко онова, което ни задушава. Не е грях ако го споделим, напротив, ако замълчим го превръщаме в отрова.

Изпитаме ли носталгия, означава, че тъгуваме за нещо, което сме загубили

Трудно можем само по емоцията да отгатнем какво или кой ни липсва, но най-малкото може да се оставим на крилете йза да видим къде ще ни отнесе. Никой не знае по-добре от самите нас какво ни липсва. Но имаме ли кураж да го признаем, без опасенията, че ще бъдем критикувани или „мъдро“ напътствани.

Транзитът на Венера през Рак е период, в който ще имаме нужда от малко уединение

Съвсем спонтанно. И не защото сме уморени или апатични към света,  защото да останеш със себе си е достатъчно пълноценно и зареждащо. Стига да не се отричаме! Понякога негативният опит от миналото ни затваря в ореховата черупка на самотата и изолацията, пропускайки възможността да бъдем онова, което сме и да изживеем всички многоцветни нюанси на живота. Венера в Рак ще ни стимулира да разпознаем собствените си емоционални копнежи, да им откликнем, без да ги потискаме или игнорираме. А ако той, тя или те ни игнорират, значи проблемът не е в нас, а в техните страхове, комплекси и мисловни нагласи. Няма нищо по-човешко от това да изразим какво чувстваме и изпитваме, понякога дори е престъпление да го крием или изопачаваме, само и само за да изглеждаме силни, самодостатъчни и успели. Но всяка вечер, когато полагаме глава на възглавницата без социалната или успешна маска на деня се сблъскваме с онова Аз, което крием от дневната светлина и света.

Нуждата да споделим ще отвори сърцето и сетивата ни, които обикновено държим заключени, за да се застраховаме срещу болката от предателство или отхвърляне. Венера в Рак ще ни даде смелостта да признаем проблемите и да излекуваме най-дълбоките си ранни травми, за да повярваме и да се доверим на света. Ще се научим да се вслушваме и грижим за себе си в зависимост от собствените ни уникални потребности, без да ги потискаме или пренебрегваме. По време на този транзит може най-накрая да си върнем доверието към света, да започнем да се свързваме с другите, без да ставаме зависими от тях или да ги превръщаме в зависими от нас същества.

Харесва ли ти?

Title: Венера в Рак - какво не е наред с нас?

Description: Венера в Рак

Sending
User Review
4.56 (18 votes)

Ако искаш да получаваш известия за всичко ново от блога се запиши за нашия бюлетин!

Съгласие да събираме  вашите данни.

Facebook Comments
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. Основател на Астростудио (astrostudio.training). Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“, „Body language“ .
PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.
DOMESTIC VIOLENCE RISK ASSESSMENT AND MANAGEMENT The Centre for Research & Education on Violence against Women and Children (CREVAWC), The University of Western Ontario, Fanshawe College and the London Coordinating Committee to End Women Abuse.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой”” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Leave a Reply