Символите – обучение за интерпретация и анализ на символите

Казват, че символите са езика на бога ( и на нашето несъзнавано).

 

Казват, че символите са езика на бога ( и на нашето несъзнавано). Западният човек е свикнал да работи с причинно-следствените връзки. Например, когато ни се случи нещо в живота – събитие или емоционално преживяване, ние обикновено си задаваме въпроса “Защо ни се случва?”, докато източната философия и религия, задава друг въпрос “Какво случва навън в света, успоредно с моето преживяване?” Те търсят символи и знаци отвън, за да разчетат вътрешното си преживяване.

Изучавайки тези символи можем много по-лесно да стигнем до себе си и до гласа на подсъзнанието ни. Когато се научим да интерпретираме символите във външния свят, които се случват успоредно с вътрешните ни събития, можем да разгадаем какво и защо ни се случва. Астрологията работи със символен език. Всеки символ  има определено значение и описва фундаменталната енергия и принцип на душевността ни, които, ако се използват правилно, биха могли да отключат заложения потенциал.

Символите се появяват в сънищата ни, в заболяванията, в  ежедневието ни като усещания, интуиция или преживяване. Те ни изпращат послания, които разбрани правилно могат да ни помогнат да решим даден проблем. Тяхната интерпретация е индивидуална, касаеща преживяването на човека. По подобен начин хороскопа на даден човек е едно послание, което той трябва да разчете правилно, за да намери смисъла и посоката в собствения си живот. В различните култури еднакви символи носят различни послания, поради религиозните, исторически и културни нюанси. Но погледнато в дълбочина, повечето символи имат сходно значение.

На база дългогодишния ми опит с клиенти като астролог и терапевт (повлиян от Юнгианската аналитична школа), ще се опитам да ви предам познанията, натрупани през годините на работа. В курса ще има и практика с личен опит, за да можете да се докоснете лично до света на символите.

 

Цел на това обучение
Да ви даде основа за значението на символите
Тяхната интерпретация
Анализ на тяхното послание
Как да ги включите в работата с клиенти
Какво ще включва обучението
ГРУПИ ОТ СИМВОЛИ И ТЕХНИТЕ ЗНАЧЕНИЯ

Мъжко – женско начало

Архетипни образи

Универсални символи – фигури (геометрични)

Универсални символи в сънищата, картините, визуализации:

човешки образи

животни

места

части на тялото

посоки

цветове и др.

Религиозните символи

Символи на емоционалните преживявания

Често срещани символи и др.

Повече за лектора

 

Sending
User Review
0 (0 votes)
Благодаря Ви!