fbpx
АСТРОЛОГИЯ

Новолуние в Козирог – да надграждаме с елегантна прецизност

213330
213330

Новолуние в Козирог на 10/1/2016 в 3:3а часа.

 

“Дядо ми веднъж ми каза, че има два вида хора: такива, които вършат работата и такива, които си приписват заслуги. Той ме посъветва да се опитам да съм от първата група – там имаше доста по-малко конкуренция.”

Индира Ганди

След новолунието в неудържимия Стрелец, правим крачка напред в нашето пътуване и навлизаме във владенията на Козирога. Властелин на всички земни измерения. Стрелецът ни зареди с вяра и знание, които ни дават мотив да се впуснем в нови дългосрочни цели. Но при всяко пътуване настъпва момент, в който трябва да приложим идеите си на практика. Именно, новолунието в Козирог ще ни даде ясната визия откъде да започнем, за да разгадаем трудни загадки и отворим врати с нови перспективи.

Може и да ни се струва, че влизаме отново в рутината, че нищо различно не се случва, но всяко новолуние ни подтиква към промяна. Когато Луната и Слънцето се срещнат в знака Козирог, съвсем спонтанно може да почувстваме, че тъпчем на място от много време и без видими резултати. Хем ни се иска промяна, хем с опасения приемаме всяко предложение. И да се втурнем, едва ли ще постигнем по-добър резултат. Ако пък заровиш глава в пясъка, няма да видиш изгрева на Слънцето.

Всеки човек носи в себе си своя Козирог, който се събужда винаги, когато търсим одобрението и признанието на другите. Дали го получаваме или не, вероятно зависи повече от собствените ни очаквания, отколкото от вниманието на околните. Новолунието в Козирог може да не ни донесе дългоочаквания успех, само защото самите ние не вярваме способността си за това.

Не е ли въпросът какво всъщност очакваме?

И най-благоприятните астрологически аспекти няма да ни помогнат, ако скептицизмът е нашата опора, неизбежно съмнението ще бъде парапета, на който ще се облягаме. Нима това качество не е креслото, в което  удобно потънали, обвиняваме обстоятелствата за бедите ни. И Козирогът е скептик, но когато не му се получава, без да се оплаква, запретва ръкави и започва отново. Докато се получи.

За да оценим възхищението на околните, вероятно трябва да вярваме силно в онова, което създаваме. И не само, но и да го умеем. Ако познаваме целият процес, ще сме готови да се аргументираме, когато се доказваме или когато се опитват да ни злепоставят и саботират. Способността да запазваме самообладание и респект към нашия труд и усилия, е най-значимото и полезно послание на Козирог. Не всеки човек търси висок статус или ръководен пост, а  възможността да намери своето място, където ще бъде ценен със своите умения и опит. Ако имаме потенциал да постигнем професионализъм,

Козирогът винаги намира начин да ни постави в ситуация, в която да го развием.

Това е времето на добре обмислените действия на базата на минал опит и придобита мъдрост.  По време на този аспект ще можем реално да оценим, подредим и насочим усилията си в  значим проект. Сега имаме възможността да изградим нещо качествено, върху което постепенно да надграждаме с елегантна прецизност. Да покажем най-доброто от себе си, без да спестяваме средства и усилия.

 

Facebook Comments
Sending
User Review
0 (0 votes)
Споделете ако Ви харесва

За автора

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. Основател на Астростудио (astrostudio.training). Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“, „Body language“ . PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой”” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Теми