fbpx
cropped 1920 1080 279536
cropped 1920 1080 279536
АСТРОЛОГИЯ Венера ПЛАНЕТИ

Венера в Риби – да си припомним какво сме изгубили

Венера ще преминава през знака Риби до 5/4/2016

Венера навлезе във владенията на Риби и изкусително ще ни обладае с божествения си аромат и сласт. За миг може да ни се стори, че полудяваме. Дали не се превръщаме в грешници или предатели? Възможно е да ни връхлети чувство за вина, но то е твърде неподготвено и безсилно пред обаянието на Венера в Риби. Ами ако надникнем през ключалката, за да зърнем какво се крие отвъд каноните, забраните и благочестивото смирение? Така или иначе са ни стоварили и вината, и наказанието за грехопадението, поне веднъж можем да си затворим очите и да разберем какво се крие от другата страна на морала.

А може и да си припомним какво сме изгубили

Колкото и да сме улисани в забързаното ежедневие, колкото и да си мислим, че сме самодостатъчни, защото така е най-безопасно за нашите чувства, дълбоко в нас живее едно разумно същество, което прекрасно знае, че не би оцеляло, без да обича и да бъде обичано. С едно нежно докосване Венера в Риби ще събуди копнежите за романтика, любовникът или любовницата, които приютени в недрата на личността ни, търпеливо чакат своя момент.

Венера ще ни покаже къде е мостът, по който да минем, за да ни разкрие мистериите на „греха“ и да ни посвети в неподправената и автентична обич. Но тази обич не е блудкавата заблуда, около която вечно се суетим, заблуда, която отдавна е прекъснала връзката ни с истинските стойности и преживявания. Венера ще ни провокира да изживеем отново това забравено усещане. Ако сме наранени ще положи вълшебен еликсир върху раната така, че да намали болката и страданието. Но няма да ни излекува, за да не потопим в забрава спомените за преживяната страст. Ако всеки път си търсим лек за душевната ни болка, може би е „здравословно“ да се затворим в капсула и безопасно да наблюдаваме през малкия илюминатор как тече животът навън.

Нека изживеем цялата палитра от чувства

Когато минем през симпатията и гнева, през всеотдайността и омразата, през жертвата и предателя, пуритана и бохема, едва тогава (може би) ще интегрираме всяка част колоритната си личност. Венера в Риби ще ни срещне с непокварения ако твърдо вярваме, че сме покварени, за да видим другото си Аз, но отхвърлено, вероятно защото някога, някъде някой ни е наранил. Може да се сблъскаме с нихилиста, който ще усмири нашия налудничав оптимизъм. Ако срещнем лицемерът, вероятно Венера в Риби е прозряла нашата наивност, която ни пречи в много ситуации да оцеляваме. Лицемерът пък ще се огледа в наивника, за да докосне автентичните си стойности. Вероятно с изненада ще прозре, че угодничеството рядко носи щастие и свобода.

Венера в Риби няма да ни посвети в нещо ново

Напротив, то винаги е било в нас, но за да оцелеем в света се е наложило да го игнорираме или приспим. Няма начин да си цялостен ако не извършиш „грях“, както и да проявиш смирение и благочестие. Именно приемането на тази полярност може да ни освободи от страховете, вината и фанатизма. Да се отдадеш и да обичаш означава, че си разбрал кой си, какъв си и какво можеш да дадеш безусловно на хората, които обичаш и уважаваш. Точно Венера в Риби ни показва, че любовта не означава да изискваш от другите, още по-малко да поставяш условия или ултиматуми, а да приемаш малките и големи грехове и добродетели на другите осъзнато и с уважение, защото те са част и от нас. Ако само искаме или порицаваме, се крием зад неспособността да уважаваме, но така по-лесно потушаваме гласът на съвестта си.

Ако не можем да поемем отговорността на една връзка, едва ли трябва да очакваме, че някой друг ще влезе отговорно в нея, за да компенсира нашата незрялост. Ако постоянно сме обладани от съмнения и издигаме бариери, никой друг няма да свали или разруши своите заради нас. И колкото повече издигаме стени от критики и условия, толкова повече обезценяваме живота и фетишизираме страданието и болката.

Венера в Риби ще ни помогне да изградим реална представа за себе си, да се поразровим в килера на подсъзнанието и да извадим на светлина чувства, копнежи и мечти, натъпкани там, защото съзнателно са ни вменили, че сме непоправими мечтатели и фантазьори. Тя ще ни вдъхне сили и вяра, ще подкрепи нашите желания, защото ако осъзнаем, че дълбоко в нас сме романтици ще срещнем същият романтик. Ако таим любовта си няма как да я получим отвън. Но преди всичко, Венера в Риби ще ни покаже как да ценим себе си.

Ако ти харесва оцени!
5

Summary

Венера в Риби ще ни помогне да изградим реална представа за себе си, да се поразровим в килера на подсъзнанието и да извадим на светлина чувства, копнежи и мечти, натъпкани там, защото съзнателно са ни вменили, че сме непоправими мечтатели и фантазьори.

Sending
User Review
4.82 (11 votes)
Facebook Comments

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“, „Body language“ . PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой”” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

За автора

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“, „Body language“ . PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой”” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Теми