fbpx
smoke men wallpaper 1366x768
smoke men wallpaper 1366x768
АСТРОЛОГИЯ Венера ПЛАНЕТИ

Венера в Козирог – да очертаем ясна граница между нашия и техния избор

Sending
User Review
0 (0 votes)

Венера навлезе в знака Козирог от 4/2/2019 до 1/3/2019

Венера е жената – любовница, блудница, изкусителка и проститутка. Музата на всички творци и дамата в сърцето на рицаря. Тя е другата страна на женското начало, за разлика от Луната – майката земя, хранителка и закрилница. Венера е свързана с онази човешка нагласа, която ни мотивира да създаваме близки или социални контакти. Като зрели личности осъзнаваме, че не сме сами в света и благодарение на околните, чрез сблъсъка ни с техните нагласи и убеждения, ние разбираме кои сме и защо правим определени избори в живота си. Тя изгражда нашето самочувствие за това кои сме, какво правим за околните и как околните ни възприемат.

Ако не се обичаме, как тогава ще се ценим и изобщо как може да очакваме другите ще ни обичат. Ако не реализираме капацитета си и талантите, които притежаваме ставаме неудовлетворени, потиснати или нещастни.

Навлизането на Венера в знака Козирог може да ни посрещне с хладен и суров поглед, но с времето ще разберем, че това всъщност е собствената ни реална преценка за хора или ситуации. Винаги набеждавана, че в този знак, Венера е недружелюбна и скована, сякаш забравяме, че едно от лицата на Афродита (Венера) е именно хладнокръвното и безпристрастно отношение към болките или желанията на богове и простосмъртни. Преминаването на Венера през всеки зодиакален знак ни показва различните измерения на любовта, въпреки играта както с тази дума, така и със съдържанието й. Дали пък именно любовта не започва с егоизма и самосъхранението? Може и да звучи крайно, но в свят, в който всички се обичат ще прилича повече на безлична комуна, в която никой няма да бъде някой.

Венера в Козирог може и да ни стресне с хладността и обективната на преценката към всичко около нас, но ще ни помогне да уважим гравитацията и да стъпим на земята. Това, не е онова заземяване, (каквото и да значи това), за което непрекъснато ни внушават учители и просветители, а възможността да развием способността ни да интегрираме собствените си дарби, желания и лични избори в общността, в която живеем така, че нито да се изгубим в общото, нито пък да бъдем изхвърлени в забвение заради нетолерантността ни.

Когато Козирогът излезе на сцената с колана на Афродита, липсват бурните аплодисменти, напротив, обикновено настъпва ледена тишина, но това не е тишината от забраната или табутата, а от личната ни отговорност и респект към другите. Именно търпението на Козирога е качеството, което ни помага да съхраним себе си, докато живеем и общуваме с хората около нас, като очертаем ясна граница между нашия и техния избор. Когато знаем защо отстояваме една позиция, значи тя наистина е автентична и няма нужда да нахлуваме или да опустошаваме личното пространство на другите, за да убедим не тях, а себе си в нещо, в което не вярваме. Венера в Козирог ни помага да се съхраним и от набезите на онези, които ни внушават идеи, в които самите те не вярват.

Сега повече от всякога ще изпитаме нужда да поразчистим и променим общуването си с другите

Преминаването на Венера през този знак ще ни провокира да потърсим корените на проблема за полуразпадналия ни се брак или интимна връзка. И ако досега сме хвърляли вината върху другия, Венера и Козирогът ще ни помогнат да осъзнаем нашите нездравословни модели във взаимоотношенията.
По време на този транзит ще бъдем много по-отворени с готовност за компромис и лоялност, защото вече осезаемо и дори натрапчиво ще чувстваме собствената си съвест, а не водени от чувство за вина.

Тревожността и съмненията ще ни съпътстват в този период, породени от неувереността ни, дали това е истинската ни половинка или не, дали изборът ни е правилен или не. В много случаи, Венера в Козирог е онзи реалист и съветник, който сваля розовите ни очила, принуждавайки ни да приемем не толкова реалността, колкото собствените ни заблуди. Харесва ли ни или не, почти винаги изпитваме болка и огорчение от раздялата с някоя неосъществима мечта. Но по време на този транзит, очакванията и нагласите ни ще се рафинират и пречистят както от излишното, така и от оскъдицата – били те морални или материални, за да изживяваме живота си пълноценно. Венера в Козирог ще разруши онова, което отдавна се е разпаднало и ще заздрави и хармонизира, където е има необходимост от малко баланс.

Facebook Comments

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“, „Body language“ . PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой”” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

За автора

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“, „Body language“ . PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой”” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Теми