Начало » Събития » Луната – образи и символи от дълбините на нашата психика

Цикъл от семинари

Зарежда Събития

« All Събития

  • Това събитие е минало събитие.

Луната – образи и символи от дълбините на нашата психика

януари 20,11:00 - 16:00 EET

30лв

Registrations are closed for this event

image_pdfimage_print

Поради големия интерес към темата за Луната, ЦПА Астростудио планира втори семинар за Светилото, за да продължим да изследваме неговите безкрайни измерения.

На този семинар ще се задълбочим още повече в символиката на Луната. Ще я изследваме във всичките ѝ прояви в нашето съзнание и подсъзнание, като символи, сънища, приказки. Като разбира се съпоставим всички тези образи с астрологичните ѝ значения. Ще анализираме връзката с нашата Лунна същност и ще открием проявите на нейните лица – Великата майка, Мащехата, Кръстницата, Девицата. Как и защо я срещаме по необясними пътища и какво иска да ни подскаже чрез своите символи и знаци, когато те се появяват в живота ни?

Луната е символ на Душата, на онова, което Юнг нарича Анима – женското начало във всеки от нас. Тя ни позволява да надникнем в нашето подсъзнание и да изследваме моделите, попити от детството и повтарящи се в живота ни на зрели личности. Луната обрисува връзката ни с нашата майка и показва дали тази връзка е била удовлетворяваща за нас. Но Лунният принцип на грижа, отдаденост и обгръщане с топлина и нежност е в противовес на Слънчевите цели на нашия Аз. И за да следваме мисията си и да се стремим към т.нар. от Юнг индивидуация, ние трябва да преодолеем Лунния модел. Това означава да успеем да се откъснем от регресивните сили на Луната и на майката, да прекратим стремежите към инфантилност и към сливане с другите, от които имаме измамна нужда, за да се чувстваме пълноценни. Ще изследваме Лунните и Слънчевите знаци в техните конфликтни положения и ще открием как се борят един с друг порива към независимост и желанието за обсебваща любов.

Капацитетът на залата е ограничен. Затова, молим да потвърдите присъствието си на e-mail admin@astrostudio.training, по телефон на 0887 207 803 или чрез бутона Регистрация по-долу.

Comments

comments

image_pdfimage_print

Детайли

Дата:
януари 20
Час:
11:00 - 16:00
Стойност:
30лв
Категория за Събитие:
Събитие Тагове:
Уебсайт:
http://astrostudio.training/%D1%81%D0%B5%D0%BC%D0%B8%D0%BD%D0%B0%D1%80%D0%B8/

Организатор

ЦПА Астростудио
Email:
admin@astrostudio.training
Уебсайт:
http://astrostudio.training/

Място

Астростудио
бул. Евлоги Георгиев 79
София, България
+ Google Map
Translate »