fbpx

Партньорски хороскоп

Sending
User Review
0 (0 votes)

Партньорски хороскоп – анализ

Синастрията или хороскоп за съвместимост е метод, в който се изследват взаимоотношенията между двама човека, като ограниченията не са в рамките само на партньорските такива. Синастрията позволява да се проследят връзките между партньори, родител – дете, братя и сестри, колеги или началници. Този метод в астрологията дава възможност да се видят онези обстоятелства, които ни събират с определени хора.

Целият процес на съзряване се гради на общуването ни с околните. Ако бяхме сами на самотен остров не бихме могли да разберем кои сме и кои са нашите различни черти от природата ни. Всяка планета в рождената карта символизира тези различни качества, мотивации и потребности от психиката ни. Ако човек е отделен от нормалната си среда не би могъл да се развие пълноценно и рискува да установи развитието си на едно първично и инстинктивно ниво. В различните етапи от живота ни се налага да се сблъскваме с нови измерения, в които трябва да се ориентираме, чрез изграждането на различни качества, умения и модели на поведение.  Този “сблъсък” обаче, в повечето случаи е свързан с околните. Чрез тях ние сме провокирани да осъзнаваме кои сме и кое ни прави различни от останалите, какви са нашите убеждения и идеали за разлика от тези на околните и как да ги отстоим.

В психологията се работи с едно определение наречено проекция, което е свързано с механизма на психологическо и емоционално израстване на егото или казано иначе изграждането ни като пълноценни личности. Когато се раждаме, ние попадаме в определена семейна, културна и религиозна среда, която обуславя нашето възпитание. Усвояваме определени модели на поведение, които обаче могат да са в конфликт с нашите дълбоко заложени.

Механизмът на проекцията в най-общи линии означава – качества и нагласи, които са ни заложени, но не сме във връзка с тях, отхвърляме ги като свои собствени и ги приписваме на хората около нас. Научният принцип гласи, че “в природата нищо не се губи”, по тази причина всичко, което ни е заложено няма как да се изпари, то ще търси някакъв път да пробие навън и проекцията е най-угодния и безболезнен начин.  Обикновено качествата, които проецираме ги  чувстваме като чужди и нехарактерни за нас. Например, ако в нас е заложен по-агресивен или конкурентен начин на поведение (например силен Марс или стелиум в Овен), но не сме имали възможност да осъзнаем или изразим тази проява от природата си, ние ще привличаме хора, които отговарят на тази характеристика. И колкото повече се съпротивляваме на тяхното поведение или то ни дразни, т.е. провокира афект у нас, то това е показател, че не сме във връзка със собствената си природа. За това, хората, които влизат в живота ни са като огледало, в което се оглеждаме, те ни провокират и чрез тяхното поведение и реакции се катализират и  вътрешните ни дремещи сили. Няма личностно израстване без активното общуване с околните.

Преди да се направи синастрия между отделните индивиди е задължително да се анализира хороскопа на всеки поотделно. Защото личният хороскоп ще покаже проблемните области, които нерядко сочат за потиснати качества от природата.  В общи линии те могат да бъдат както положителни, така и отрицателни. Винаги ще има хора, които ни вбесяват и такива, на които се възхищаваме. Важно е да се разгледа проблемната област в живота на отделния човек, за да може синастрията да добие смисъл и да даде отговор защо сме с даден човек или в някакви определени взаимоотношения с него. Често в картите за съвместимост между двама души има определена геометрия, която по един или друг начин помага да се изгладят острите ръбове и ъгли в собствената ни карта. Например, ако имаме твърд аспект между Слънцето и Сатурн и ни е трудно да се справим с тази динамика и борба между двата планетарни и архетипни принципа – в живота ни може да привлечем човек, в чиято карта този ъгъл е мек, например тригон. Но по-важно и терапевтично е ако неговия Сатурн прави тригон към нашето Слънце. Тогава вече откриваме смисъла в тази връзка, тя става конструктивна и градивна, което разбира се не означава, че всичко тече по мед и масло, напротив, ние можем да продължаваме със съпротивата си към собствения ни Сатурн, но ще ни е по-лесно, ако го екстернализираме върху другия обект. Тогава обаче неговия Сатурн ще се включи към нашето Слънце по един по-мек и деликатен начин и няма начин да не забележим и добрата му, и конструктивна страна.

Друг пример може да бъде наличието на планета или планети в седми дом в хороскопа на отделния човек. Нерядко планетите, които се намират в това домово разположение са проецирани навън върху околните. Седми дом отразява онези качества и модели, които търсим в околните и които обикновено смятаме, че не притежаваме. Ако в седми дом е Сатурн, вероятността да привличаме сериозни, отговорни и нерядко по-консервативни партньори е голяма. Това може да е проблем за нас, особено, ако в картата ни преобладава огнената или въздушна стихия или дори ако имаме подчертан Уран, например. Тогава сатурновият тип партньор може да се окаже неприятно предизвикателство и върху него да хвърлим цялата негативна проява на Сатурновия архетип. Тук е мястото да се помогне на човека да осъзнае, че той съзнателно или не привлича такъв тип взаимоотношения, защото Сатурн и която и да е друга планета няма как да остане незабелязана. Дори и потисната, тя ще намира начин за излаз навън и проекцията е най-прекия път към изхода. Ако партньорът има в хороскопа си Слънце в Козирог или стелиум в този знак, или просто подчертан Сатурн, тогава синастрията придобива смисъл и яснота защо сме привлекли този човек и каква е неговата мисия в нашия живот.

Консултацията е с продължителност 60 мин. и струва 50 лева.

Facebook Comments

Добавете коментар

Напишете коментар