fbpx
Начало » СЕМИНАРИ » Меркурий в хороскопа – да бъдем чути и разбрани
СЕМИНАРИ

Меркурий в хороскопа – да бъдем чути и разбрани

Да подобрим комуникацията помежду си

Третият семинар в Астростудио ще бъде свързан с планетата Меркурий или митологичния бог Хермес – богът, който свързва човешката земя с подземното царство, съзнание с подсъзнание, прави възможна комуникацията помежду ни и ни учи как да изразяваме мислите и намеренията си. Без Меркурий в нашия хороскоп никоя друга планета не би могла да вербализира мотивите си – нито Слънцето ще може да разкаже на другите за мисията си, нито Венера да дискутира изборите си, нито Марс да обясни действията си. С помощта на Меркурий ние изграждаме нашите комуникационни умения, начин на мислене, събираме и разпространяваме информация, търгуваме помежду си, пътуваме и изобщо установяваме социални контакти с други личности. На семинара ще изследваме символиката на планетата и положението на Меркурий в хороскопа, което може да ни насочи как да комуникираме по-адекватно, за да бъдем чути и разбрани. Ще засегнем и темата за ретроградния Меркурий, чието влияние усещаме четири пъти в годината. Накъде е добре да насочим енергията си в тези периоди и кои дейности да отлагаме във времето, за да не се повлияе резултата от движението на Меркурий. Ще обърнем внимание на типовете комуникация през призмата на психологията.
Ще научите как да анализирате Меркурий във вашата карта и в тези на близките ви хора, за да откриете допирните точки и възможните източници на конфликти. Несъответствието в изказа, в изразяването на онова, което искаме да предадем на другия, могат да доведат го генерално разминаване в общуването. Неразбирателството между двама души често възниква именно поради начина на поднасяне на мнението и информацията. Меркурий в някои знаци борави повече с езика на тялото, не толкова с думи, в други използва само разумна аргументация, в трети си служи с абстрактни идеи и доводи. За да намерим сходствата и да изгладим различията помежду си, е много важно да предаваме и вербализираме така нашите чувства, мисли и намерения, че отсрещната страна да ги приеме ясно и с разбиране. Именно това е целта, която искаме да постигнем, провеждайки този семинар – да подпомогнем комуникацията между отделните личности.

Семинарът ще се проведе на 25.11.2017 от 11 до 16 ч.
Цена за участие: 30 лв.
Място на провеждане: Астростудио – София, бул. Евлоги Георгиев 79

Капацитетът на залата е ограничен. Затова, молим да потвърдите присъствието си на e-mail danielaivanova1503@gmail.com или по телефон на 0887 207 803 – Даниела Иванова.

За Центъра и лекторите:
В ЦПА Астростудио работи екип от астролози и психолози, концентрирани в обучението по психологическа астрология и консултирането на клиенти. Водещи на семинара ще бъдат Ралица Сърцанова и Даниела Иванова – сертифицирани консултанти по психологическа астрология с опит в преподаването на тази дисциплина.
За повече информация може да разгледате нашия сайт www.ralisar.comили да се свържете с нас на посочените по-горе контакти.

За семинарите:
Център по психологическа астрология Астростудио организира цикъл от семинари, концентрирани върху символиката на планетите в хороскопа. В продължение на няколко месеца всяка първа и трета събота от месеца ще можете да присъствате на семинар, посветен на някоя от десетте планети, с които работи съвременната астрология. Ще разгледаме последователно Слънцето, Луната, Меркурий, Венера, Марс, Юпитер, Сатурн, Уран, Нептун и Плутон през призмата на астрологията и психологията. Ще стъпим на митологичната основа на символиката им, ще изследваме архетипните им значения и дълбоките мотивации, които те управляват вътре в нас. Ще навлезем в дълбините на астрологичната интерпретация, за да се свържем със собствените си планети и да разтълкуваме тяхното послание в индивидуалната ни карта. Ще се научим да ги анализираме в нашия и на близките ни хороскоп.
Семинарите са подходящи както за напреднали в областта на астрологията, които искат да задълбочат познанията си, така и за всички, които имат интерес към материята и биха искали да научат повече за себе си чрез тази ценна наука.

Comments

comments

Rali Sar

Ралица Сърцанова дипломиран психолог, консултант. В настоящия момент специализира в областта на криминалната психология. Акредитирано обучение към International Security Training, LLC – „Criminal Profiler“, „Crime Scene Investigation“, „Criminal Investigator“. PAUL EKMAN GROUP, LLC Certificate of Training Work Expert Level/Family Expert Level.

Автор на книгата „Хороскопът: „Мистичното пътуване на модерния герой” (The Horoscope: The mystical journey of the modern hero: Discover Your True Self and Identity Beyond).
Jon Morrow’s Guest Blogging course Certificated.

Translate »