deva2
deva2
РАЗЛИЧЕН ФОКУС

За толерантността между зодиакалните знаци – Дева

Обичам те, но ме побъркваш!

Част 6

Дева – Не си достатъчно добър

Има ли сред нас някой, който да не иска да се разбира по-добре с околните? Да се харесаме на всички не е възможно, но да се харесаме на една Дева наистина понякога изглежда mission impossible. Дори да й влезем под кожата, пак ще има много забележки към нас, сякаш не разбира, че никой не е съвършен. Важното е да разберем от къде идва тази нейна критичност, тази неспособност да се примири с нещата, които не са идеални. И те не се изразяват само в подредения гардероб или чистите като аптека кухненски шкафове на Девата. Това е вътрешната хигиена, чистотата на душата, която иска да постигне идеала във всичките му форми, както отвътре, така и отвън. И не е честно само да обвиняваме и да сравняваме някоя Дева с Монк, преди да сме се замислили защо тя има такова мислене и поведение. Не можем да й избягаме, нищо че понякога ни се иска, особено ако сме Риби, Стрелец или друг знак, който се чувства „над нещата“.

Някои казват, че Девите са най-големите досадници в целия зодиак

Явно има и хора, които ги възприемат така. Но и Девите не искат да си имат работа с тях, така че чувствата са взаимни. Не можем да ги притесним с това, че не ги харесваме, ние няма да ги отклоним от техните норми и правила. Всяко нещо си има място и ако не искаме да спазвате този принцип, те няма да се примирят с нашето мнение и желания каквото и да става. Кому е нужно да сме толкова подредени и структурирани? Защо точно тук трябва да стоят кламерите, като на мен ми е по-удобно да са разпиляни? За някои хора точно в хаоса се ражда реда. Но не и за хората, подени под знака на Девата. Причината се крие в техните детайлни, търпеливи и последователни умове. Умове, ориентирани към схемата, към парченцата от цялостната картина, а не към нея самата. Нали трябва да има и такива хора? Те подреждат, анализират, поставят всяко нещо на мястото му. Без Девите нямаше да имаме схема и методи за работа, никаква последователност на стъпките в един процес, никаква прецизност и организация. А колко често се нуждаем точно от тях, за да постигнем целите си?

В чисто емоционален план Девата също е подредена

Нейната избухливост или чувствителност, ако има такава, се дължи на други аспекти в хороскопа на всеки конкретен човек. Но Девата в чистата й форма не би си позволила да изразява така открито емоции, защото емоциите са несъвършени, те са неконтролируеми и не водят до никакъв материален резултат във форма, която да може да се види и пипне. Следователно, за една Дева те нямат кой знае какъв смисъл. Така че нека не очакваме от тях да се ентусиазират, да се хвърлят пламенно в някое начинание. Те по-скоро са хората, които ще ни помогнат в планирането и изпълнението му, но не и във взаимното надъхване колко невероятно ще е то. И от партньора Дева не бива да очакваме кой знае какви страстни обяснения в любов и бурни емоции, от които сърцето ни да подскача в гърдите. По-скоро Девата би ни предложила стабилност – нещо много ценно, което особено мъжете трудно предлагат в последно време. Така че, ако искаме да разчитаме на някого, но без излишно изхвърляне в безразборни чувства, които да подвеждат и да не предлагат нищо сигурно, то можем да потърсим някоя Дева. Най-вероятно ще я намерим на някое от съседните бюра в офиса.

Девата е аналитичен знак

Окото им вижда детайла, така са устроени и така съществуват ежедневно. Да не мислите, че за тях това е много лесно? Да забелязваш всяко малко несъвършенство у човека, у неговите действия, планове, да си толкова наблюдателен, че хиляди пъти на ден да усещаш колко недостатъци има във всеки от нас. Нека си го кажем направо, това си е чисто мъчение. Само това им липсва, някой да ги обвинява колко са критични и досадни. В крайна сметка те са критични и към себе си, не го правят избирателно – на едни да прощават пропуските, а за други да си затварят очите. Не. Всички минаваме на проверка. И всеки се проваля. Защото сме хора и не можем да правим всичко по план и предписание. Но за една Дева това е пагубно. Представяте ли си какво натоварване е за тях аналитичният им ум? Нека не ги напрягаме допълнително, като се оплакваме от техните изисквания. Дисциплината не е за всеки, вярно е, тя вкарва съзнанието ни в рамка и не ни позволява да творим. Но не всички можем да бъдем креативни. Някой трябва да ни даде схема, метод, по който да действаме, ако не сме надарени с таланта да създаваме изкуство или да пишем книги. В стандартното ежедневие ние имаме нужда да се съсредоточим и да сме последователни. Може би по-бавно ще напредваме, не така, както им се иска на Овните, но пък ще има краен резултат. Именно на това ни учи Девата и нейният урок е необходим.

Харесва ли ти?
Overall
5
Sending
User Review
4.82 (11 votes)

 

Facebook Comments
Spread the love
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  
  •  

Даниела

Занимавам с психологическа астрология от 6 години. Познанията ми за тази материя са резултат от обучението ми в "Астростудио" на Ралица Сърцанова и в Лондонския Център по психологическа астрология на Лиз Грийн (CPA London). Астрологията ми носи несравнимото удовлетворение да усеща, че помагам на някого в ежедневната му борба със себе си.

Leave a Reply