fbpx
Начало » РАЗЛИЧЕН ФОКУС » За толерантността между зодиакалните знаци – Лъв
Огнени знаци РАЗЛИЧЕН ФОКУС

За толерантността между зодиакалните знаци – Лъв

„Обичам те, но ме побъркваш!“

Част 5

или

Лъв – аплодисменти, моля!

Връщаме се отново към темата за подобряване на взаимоотношенията с помощта на астрологията, за да продължим със следващия знак, който може би опъва нервите ни или предизвиква възхищението ни – Лъвът. Допускам, че сте изпитвали всяка от тези две крайни емоции, които един Лъв може да провокира към себе си. Със сигурност не му е трудно и да ни дразни, и да ни е забавен. А какво го мотивира да подлага търпението ни на такова изпитание? И дали изобщо го прави нарочно? И как успява толкова убедено да защитава позициите си и да не се съмнява в себе си и за секунда? Достойно за възхищение, нали? Нека да разнищим по-дълбоко психологическия му профил и да дадем храна на мисълта си.

Помислете сега за най-близкия до вас представител на тази зодия

Първите ни асоциации за Лъва – дори само думичката „лъв“ извиква веднага картината на Царя на животните.  Изненада – той май наистина се мисли за господаря на „царството“. И сякаш си вярва, дори се опитва всячески да убеди и вас в това. С поведение, тон, стойка, език на тялото, той или тя ви показва превъзходство с всички възможни методи. Някои хора откачат от тези демонстрации, особено хората с по-огнен характер. „Кой е той, че да се мисли за нещо повече от мен?“ Чакайте, чакайте малко. Лъвът си има и предимства, и ако искате да се насладите на тях, ще трябва да изтърпите безпределното му самочувствие. Въпросът „Как?!?“ веднага напира да изскочи в посока човека, който ви кара да търпите непоносимото демонстративно поведение на Лъва, за когото първо сте се сетили. А той най-вероятно е най-дразнещия от вашето обкръжение Лъв, щом мисълта ви прехвърча директно към него. Човек помни по-лесно негативното, хубавото бързо се забравя или човек трябва да се замисли, за да си го спомни.

Сега вече се досещате, че познавате и приятни Лъвове, нали?

Та да се върнем на темата – как да понесем постоянното изтъкване на Лъва по повод неговите качества, постижения, външен вид и т.н., които реално никак не се и доближават до съвършенството? Той винаги ще си мисли, че не само е близо, но и всеки момент ще прескочи максимума. Много е просто – две хубави думи, жест на одобрение, малко засвидетелстване на уважение и Лъвът е ваш завинаги. Е, разбира се, не може да го направите веднъж и да забравите за случая. Периодично му давайте неговото време, в което да получи цялото ви внимание, да покажете, че сте възхитени от него, и той ще се раздава на максимум за вас. Опитайте и ще видите, че не е толкова трудно. Проблемът може да дойде, ако той започне постоянно да търси аплодисментите ви.

Случва се понякога един Лъв да действа сякаш само, за да демонстрира нещо на другите, а не заради самия себе си. Това вече може да е индикация за несигурност по отношение на собствената му личност, несигурност, скрита зад неоправдано високо самочувствие. В такъв случай вече се налага човекът сам да си помогне и вашето постоянно внимание няма да подобри самочувствието му, даже напротив. Може само да задълбочи проблема и той или тя да се лута в заблуждението си, докато комплексите провокират действията му и го карат да попада в неловки ситуации. Такива, на които обикновено казваме „да се изложиш“. Някъде, пред някого и заради нещо. Вместо да покаже превъзходство, Лъвът става смешен. Тогава не му обръщайте гръб, опитайте да му помогнете, ако държите на близостта му. Ще му е трудно да преодолее критиката ви, може и да я отрече, но насаме със себе си ще си помисли. И може това да има ефект върху него.

Нека да разгледаме добрите страни на Лъва и все пак да си кажем защо си заслужава да играем неговата игра. Независимо дали е партньор, приятел, родител или шеф, Лъвът е щедър и би ви дал всичко, особено, ако се чувствате по-слаби. Щедър на емоции, на време, на средства и какво ли още не. Неговата подкрепа, силата и куражът му, вдъхват живот и ентусиазъм на всички, които го заобикалят. Освен това е и много естествен и директен. Той просто не иска да крие автентичната си същност. Само не го спирайте да я изрази.

А от къде идват всички тези и добри и не до там приятни качества на хората, родени под знака на Лъва?

От Слънцето – то управлява този знак. А какво е Слънцето? То е център, то ни дава светлина, топлина, смисъл, идея, цел, без него не бихме могли да съществуваме. Неразривната връзка на Лъва именно със Слънцето, а не с някоя друга планета, му дава силното подсъзнателно усещане за център. Той знае, че всичко се върти около него, най-малкото живее с чувството, че по правило трябва да е така. Затова и Лъвът не може да приеме, че някой не би се съобразил с него или че неговата дума няма да се чуе. Такива хора трябва да бъдат зачеркнати веднага. Няма смисъл да се общува с тях. Така разсъждава Лъвът и толкова по-добре за него. Така, както всички планети се въртят около Слънцето, така и за Лъва е много важно той да бъде център на събитията, причина, повод, душата на компанията. Не му се сърдете, представете си какво е да се родиш с това усещане. Или се съобразяваме с него, или не. Междинно положение няма.  Не се опитвайте да го промените. Лъвът се харесва, обича, иска да се покаже – представяте ли си колко стабилно Его трябва да имаш, за да се чувстваш така?

А сега помислете, на вас не ви ли се иска поне малко да приличате на него?

Харесва ли ти?
5
Sending
User Review
5 (1 vote)

Comments

comments

Даниела

Занимавам с психологическа астрология от 6 години. Познанията ми за тази материя са резултат от обучението ми в "Астростудио" на Ралица Сърцанова и в Лондонския Център по психологическа астрология на Лиз Грийн (CPA London). Астрологията ми носи несравнимото удовлетворение да усеща, че помагам на някого в ежедневната му борба със себе си.

За автора

Даниела

Занимавам с психологическа астрология от 6 години. Познанията ми за тази материя са резултат от обучението ми в "Астростудио" на Ралица Сърцанова и в Лондонския Център по психологическа астрология на Лиз Грийн (CPA London). Астрологията ми носи несравнимото удовлетворение да усеща, че помагам на някого в ежедневната му борба със себе си.

Теми